Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Persoonlijke ontwikkeling: de sleutel tot duurzame inzetbaarheid

In een dynamische arbeidsmarkt, waar de enige zekerheid de onzekerheid van de toekomst is, is het cruciaal dat werkgevers zich aanpassen en hun medewerkers (kunnen) ondersteunen in hun ontwikkeling.

CO2-registratie: impact op de privacy van jouw medewerkers?

Leiding geven aan een organisatie met meer dan 100 medewerkers brengt vanaf 1 juli een cruciale taak met zich mee. Vanaf dan wordt het voor organisaties met meer dan 100 medewerkers verplicht om alle zakelijke ritten en woon-werkverkeer van hun medewerkers te registreren. Deze maatregel maakt deel uit van de bredere inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Hoe om te gaan met microagressie op de werkvloer?

Microagressie, een term die wordt gebruikt om subtiele en vaak onbewuste vormen van discriminatie te beschrijven, omvat woorden of daden die een negatieve boodschap over iemands identiteit overbrengen, zoals etniciteit, geslacht, leeftijd, religie, seksuele geaardheid of handicap. Het kan onbedoeld maar soms ook bewust voorkomen, maar het heeft altijd een schadelijk effect op de persoon die het negatief ervaart. Vandaag ontdek je meer over wat microagressie inhoudt, hoe je het kunt herkennen, en hoe je het op de werkvloer kunt voorkomen of aanpakken. Daarnaast vertellen we je hoe je je medewerkers kunt ondersteunen als zij te maken krijgen met microagressie.

Nationale Complimentendag: de positieve effecten van een compliment

In ons dagelijks werkritme vergeten we soms stil te staan bij de inzet van onze medewerkers. Wanneer het druk is en er veel werk moet worden verricht, komt dankbaarheid vaak niet als eerste in ons op. Toch is het van cruciaal belang om af en toe stil te staan bij de prestaties van onze medewerkers. Opbouwende kritiek of advies is snel gegeven, maar een oprecht compliment gaat dieper en kan veel goed doen.

Rechten en plichten van je medewerker bij langdurig verzuim

Wanneer je medewerker langer dan vier weken niet kan werken vanwege ziekte, wordt dit beschouwd als langdurig verzuim. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel je organisatie als de gezondheid en het welzijn van de medewerker. Het is daarom van essentieel belang dat je op de hoogte bent van de rechten en verantwoordelijkheden van je medewerker, en dat je hem of haar adequaat begeleidt bij herstel en terugkeer naar de werkplek.

Nog meer nieuws

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over 2e spoor re-integratie, schadelastbeperking en het duurzaam aan de slag houden van jouw medewerker.

Archief nieuwsbrieven