1. Nieuws
  2. Duurzame inzetbaarheid: een prioriteit voor moderne organisaties

Duurzame inzetbaarheid: een prioriteit voor moderne organisaties

Steeds meer organisaties richten zich op duurzame inzetbaarheid. Deze focus komt voort uit verschillende ontwikkelingen, zoals krapte op de arbeidsmarkt, de aanwezigheid van diverse generaties op de werkvloer met uiteenlopende opvattingen over werk, en de noodzaak om langer door te werken tot aan het pensioen. Om organisaties te ondersteunen in deze transitie, biedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de MDIEU-subsidie (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) aan.

20240530 Duurzame Inzetbaarheid een prioriteit voor moderne organisaties

Waarom duurzame inzetbaarheid?

De huidige arbeidsmarkt kenmerkt zich door een toenemende krapte, wat betekent dat er meer vraag is naar werknemers dan het aanbod. Dit vraagt om een strategische benadering van personeelsbeheer, waarbij duurzame inzetbaarheid een sleutelrol speelt. Daarnaast werken verschillende generaties samen, elk met hun eigen kijk op werk en werkplezier. Verder moeten we allemaal langer doorwerken tot ons pensioen, wat extra uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van vitaliteit en inzetbaarheid.

De MDIEU-subsidieregeling

De MDIEU-subsidie is opgezet om organisaties financieel te ondersteunen bij het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in vitaliteit en gezondheid op de werkvloer, loopbaanbegeleiding of mogelijkheden voor eerder uittreden. Organisaties kunnen tot wel 50% van deze kosten vergoed krijgen.

Belangrijke data

De laatste gelegenheid om de MDIEU-subsidie aan te vragen is 2 september 2024. Subsidieaanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, dus het is belangrijk om niet te lang te wachten. De zomermaanden juli en augustus zijn ideaal om de aanvraag voor te bereiden, wat betekent dat je nu al moet beginnen!

Aanvraagprocedure

Hoewel de aanvraagprocedure voor de MDIEU-subsidie niet ingewikkeld is, kan hulp welkom zijn. Onze collega's van Arbo Unie werken samen met verschillende partners die organisaties kunnen ontzorgen bij zowel de subsidieaanvraag als de bijbehorende administratie. De kosten voor deze ondersteuning zijn eveneens subsidiabel.

Meer weten?

Wil je met jouw organisatie aan de slag met deze subsidieregeling en je medewerkers vitaler en gezonder laten werken? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan. Binnen een uur krijg je duidelijkheid over hoe de regeling werkt, welke investering het vraagt qua tijd en geld, en wat het je mogelijk kan opleveren. Als je de subsidie al hebt toegekend gekregen en op zoek bent naar een partner die kan helpen bij het invullen van een of meerdere thema's, neem dan contact op met Arbo Unie voor een vrijblijvende kennismaking via deze link:

https://www.arbounie.nl/werkgever/gezondheid/mdieu

Deel deze pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht