1. Nieuws
 2. Internationale Dag van het Geluk

Internationale Dag van het Geluk: hoe creëer je een gelukkige werkomgeving?

Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk en willen we benadrukken hoe belangrijk het is om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers zich gelukkig en gewaardeerd voelen. Een gelukkige werkomgeving zorgt niet alleen voor tevreden medewerkers, maar ook voor betere prestaties op het werk.

20230320 Dag van het Geluk

Hier zijn onze praktische tips: 

 • Geef complimenten en erkenning  
  Medewerkers waarderen het als hun harde werk wordt erkend en beloond. Geef regelmatig feedback en vier successen om hun prestaties te erkennen en te waarderen. 
 • Stimuleer persoonlijke en professionele ontwikkeling 
  Bied medewerkers mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen, workshops en coaching. 

 • Zorg voor een gezonde werkomgeving 
  Zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving om het welzijn van medewerkers te bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van gezonde maaltijden op het werk of door de mogelijkheid te bieden om staand te werken. 

 • Stimuleer sociale interactie 
  Sociale interactie tussen medewerkers kan bijdragen aan een gelukkige werkomgeving. Moedig bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten aan om de relatie tussen collega's te verbeteren. 

 • Flexibiliteit bieden 
  Bied flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken om de werk-privébalans te verbeteren en medewerkers meer geluk te laten ervaren. 

 • Goede communicatie 
  Zorg voor open en transparante communicatie met medewerkers, zodat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen. 

 • Luister naar medewerkers 
  Luister naar de wensen en behoeften van medewerkers en probeer hierop in te spelen. Medewerkers zullen zich meer gewaardeerd en gelukkiger voelen als ze het gevoel hebben dat er naar hen wordt geluisterd. 
 • Zorg voor ontspanning 
  Moedig medewerkers aan om af en toe te ontspannen, bijvoorbeeld door pauzes te nemen en een wandeling te maken. Dit kan bijdragen aan een betere concentratie en productiviteit. 
 • Bied ruimte voor eigen initiatief 
  Geef medewerkers de ruimte om zelf initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van autonomie en voldoening. 

Bij Verbanen vinden we het belangrijk om elke dag een geluksdag te creëren voor jouw medewerker. We bieden ondersteuning om jouw medewerker te helpen grip te krijgen op loopbaan, inkomenszekerheid te garanderen en werkgeluk terug te winnen. Ben je benieuwd naar onze diensten en hoe we jouw medewerkers kunnen ondersteunen? Kijk dan verder op onze website voor meer informatie. 

Wat zijn jouw tips voor een gelukkige werkomgeving? 

Deel deze pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht