Een perfecte match

Perspectief op werk dat past
bij uw talenten en gezondheid

Re-integratie

Ziek zijn komt in de beste families voor. Maar wat als u de eigen functie niet meer kunt uitvoeren of een ander baan in uw organisatie ontbreekt? In dat geval helpt Verbanen u naar passend werk. En dan écht op zo’n manier dat uw duurzame inzetbaarheid op veilig terrein belandt, omdat gezondheid en loopbaan bij ons hand in hand gaan. Verbanen geeft u weer grip op uw werk en loopbaan.

Verbanen gaat verder dan reguliere re-integratie-bureaus, die u in het kader van de Wet verbetering Poortwachter begeleiden naar een passende baan buiten uw organisatie. Wij ondersteunen u in uw zoektocht naar een andere functie en helpen u aan duurzame inkomenszekerheid en werkplezier. We gaan voor een perfecte match: op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook – en dat is uniek – op gezondheid.

Outplacement

Om te voorkomen dat u vastloopt, ziek wordt of uw baan moet opgeven, is het belangrijk dat u tijdig in actie komt in de zoektocht naar een baan die ook in de toekomst bij u past. Verbanen onderzoekt samen met u zorgvuldig welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. Verbanen zorgt voor een perfecte match: op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook – en dat is uniek – op gezondheid.

Bij de zoektocht naar een andere baan kunt u op ons rekenen: wij helpen u aan inkomenszekerheid en werkplezier. Uw kennis en ervaring staan centraal; wij begeleiden de zoektocht op een eerlijke, transparante en persoonlijke manier en geven u waar nodig ook handvatten om de juiste expertise op te doen.

Reorganisatie

Bij elke werkgever komt vroeg of laat een reorganisatie voor. Met als gevolg dreigend baanverlies, en daarmee inkomensonzekerheid. En dat terwijl onze overheid juist verwacht dat we langer doorwerken. Of wellicht zijn er andere redenen waarom u en uw werkgever binnen afzienbare tijd afscheid van elkaar moeten nemen.

Eén ding is zeker: u wilt uw inkomenszekerheid behouden. Hoe is bij uw werkgever outplacement voor medewerkers geregeld? Hoe draagt uw werkgever eraan bij dat er een plan B aanwezig is als er een reëel risico bestaat dat u uw huidige functie niet kunt behouden? Het antwoord is: Verbanen.

Collectief Outplacement

Wellicht is er in uw organisatie sprake van collectieve boventalligheid. Wanneer zich een dergelijke situatie bij uw werkgever voordoet, kan uw huidige functie in het geding raken. Met als gevolg dreigend baanverlies, en daarmee inkomensonzekerheid. Dit kan een financiële impact hebben op uw situatie,  los van het emotionele aspect.

U wilt uw inkomenszekerheid hoe dan ook behouden. Hoe is bij uw werkgever collectief outplacement voor medewerkers geregeld? Is er een plan B aanwezig als er een reëel risico bestaat dat u uw huidige functie niet kunt behouden? Het antwoord is: Verbanen.

Wat levert Verbanen
u als werknemer op?

  • een nieuwe, frisse kijk op de eigen loopbaan
  • intensieve, persoonlijke begeleiding
  • handvatten om vitaal en met plezier aan het werk te blijven
  • Inkomenszekerheid voor nu en de toekomst
  • een sterkere positie op de arbeidsmarkt

Intensieve, persoonlijke begeleiding

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt u een persoonlijke begeleider: de Verbanencoach. Hij ondersteunt en begeleidt u in het gehele traject. Vanaf het eerste contact totdat u helemaal op uw plek zit in een nieuwe baan.

,,Spoor 2 betekent onzekerheid over je gezondheid en je baan. Door de op de persoon gerichte aandacht van mijn Jobcoach heeft dit mij zelfvertrouwen gegeven om zelf aan het roer te staan en zelf de regie te nemen over dit onzekere proces. En met resultaat!”
– Helen, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol herplaatst.

 

,,Zeer prettige doelgerichte begeleiding in een ontspannen sfeer wat mij geholpen heeft om een carrière switch te maken!”
– Folkert, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol herplaatst.

 

,,Je moet het zelf doen, maar wat mij enorm heeft geholpen is de steun en het vertrouwen dat ik vanuit huis kreeg, mijn eigen positieve instelling én het ruggensteuntje of praktische handvat van Katrien als ik dat even nodig had om net even door te zetten, of om net even wat anders te proberen. Door vertrouwen te houden in de toekomst en vol te houden heb ik nu een fantastisch mooie baan die ik tot mijn pensioen goed kan volhouden”
Theo, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Bij Verbanen wordt maatwerk geleverd, zowel in wat je nodig hebt in je persoonlijke ontwikkeling, als in je zoektocht naar werk. Er wordt waar nodig ondersteuning geboden zodat je met zelfvertrouwen werkt aan de weg naar een nieuwe baan!”
– Jet Hendriksen, voormalig kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Mijn jobcoach heeft mij geholpen mijn CV op te pimpen. Verder heeft ze me ondersteunt bij het maken van een motivatiebrief en tips gegeven hoe ik op banenjacht moest gaan. Het contact met mijn jobcoach vond ik erg prettig en het resultaat is dat ik een leuke nieuwe baan heb gevonden!”
– Matthijs, voormalig Outplacement kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Jobcoach Gaby heeft mij tijdens mijn traject goed behandeld en uitstekend opgeleid tijdens de sollicitatietrainingen. Ze was duidelijk in de uitleg en wat ik niet goed begreep legde ze altijd uitgebreid uit. Mijn vrouw, die mij prima aanvult als ik het even niet weet, ging ook een aantal keer mee naar de gesprekken met de Jobcoach: fijn dat het mogelijk was! Inmiddels ben ik volledig hersteld zodat ik weer terug kon naar mijn huidige werkgever, mede dankzij de inzet van Verbanen en in het bijzonder Jobcoach Gaby. Toppie!”
– Mohan, voormalig kandidaat en succesvol teruggekeerd bij zijn huidige werkgever.

Van werk naar werk in vijf fases

In de regel duurt het begeleidingstraject van Verbanen zes of negen maanden. Bij sprake van collectief outplacement duurt het begeleidingstraject vijf maanden. De investering voor deze begeleiding wordt betaald door uw werkgever. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de afspraken die we met u maken. Daarbij toetsen we voortdurend samen met u, of de ingezette route de kortste en beste weg naar het doel is. En waar we de koers eventueel moeten bijstellen.

Bewustwording

In deze fase maakt u kennis met Verbanen en leggen wij uit wat wij voor u kunnen betekenen. U verneemt wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u en uw werkgever vragen. Als overeenstemming wordt bereikt tussen u, uw werkgever en Verbanen zal uw werkgever een offerte van ons ontvangen.

Intake met de Verbanencoach

U maakt kennis met de Verbanencoach, de vaste begeleider van u en uw werkgever tijdens het gehele Verbanen-traject. In een persoonlijk gesprek wordt de uitgangspositie in kaart gebracht en formuleert de coach samen met u de doelstelling van het traject.

One Day Experience
Vast onderdeel van Verbanen Premium en Basis trajecten

We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar uw inzetbaarheid. In één dag is er overleg met een Bedrijfsarts, GZ Psycholoog en Arbeidsdeskundige. Deze unieke, geïntegreerde aanpak vormt de basis van het actieplan om de kansen op duurzaam passend werk te optimaliseren. Dit resulteert in een uitgebreide rapportage en plan van aanpak, inclusief tijdspad.

Onderzoek naar mogelijkheden
Onderdeel van Verbanen Digitaal en Collectief Outplacement

Door middel van persoonlijke gesprekken en de inzet van gevalideerde slimme digitale onderzoekstools (assessment) worden de mogelijkheden voor u in kaart gebracht. Deze metingen en inzichten vormen de basis van het trajectplan.

Interventies

Om de slagingskans op het vinden van een nieuwe baan te vergroten, is het mogelijk dat een interventie wordt geadviseerd. Denk daarbij aan bij- of omscholing, training of een medische behandeling. Een interventie is optioneel en wordt altijd onderbouwd en op basis van offerte door de uitvoerende partij aan uw werkgever aangeboden.

Vinden van een nieuwe baan die past

Samen met onze NOLOC-gecertificeerde Jobcoach van Verbanen zal u het coachingstraject starten. Het ontdekken en herontdekken van uw talenten zullen aan bod komen, terwijl u tijdens inspirerende workshops en sessies wordt klaargestoomd voor uw toekomstige loopbaan. Onder begeleiding van de Jobcoach gaat u op zoek naar een passende baan met toekomstperspectief. Verbanen gaat hierin verder dan de meeste re-integratiebureaus. We bieden extra service vanuit ons uitgebreide netwerk van potentiële werkgevers.

Download de uitgebreide
informatiebrochures

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen 2e spoor re-integratie

Download infobrochure Verbanen 2e spoor re-integratie

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Outplacement en Reorganisatie

Download infobrochure Verbanen Outplacement en Reorganisatie

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Outplacement

Download infobrochure Verbanen Outplacement en Loopbaantraject

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Collectief Outplacement

Download infobrochure Collectief Outplacement

Wilt u weten hoe wij u helpen Verbanen?

Wij begrijpen dat elke situatie anders is en het ondergaan van een dergelijk traject het één en ander voor uw persoonlijke situatie kan betekenen. Als u vragen heeft over Verbanen kunt u ons bellen voor uw specifieke vragen. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op met Verbanen
OVAL