Een perfecte match

Dit zijn de mogelijkheden

Re-integratie

Ziek zijn komt in de beste families voor. Maar wat als uw medewerker de eigen functie definitief niet meer kan uitvoeren en er ook geen mogelijkheid is om hem of haar elders in uw organisatie te plaatsen? In dat geval helpt Verbanen uw medewerker naar passend werk. En dan écht op zo’n manier dat zijn of haar duurzame inzetbaarheid op veilig terrein belandt, omdat gezondheid en loopbaan bij Verbanen hand in hand gaan. En dat biedt ook u heel veel voordelen.

Outplacement

We werken steeds langer door. Zeker in fysiek of psychisch zware beroepen blijkt dat niet voor iedereen even makkelijk. Hoe zit dat in uw organisatie? Hoe zorgt u dat er voor medewerkers een alternatief is, als er een risico is dat ze hun huidige functie niet kunnen volhouden? Het antwoord: Verbanen. Samen met uw werknemer onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om gezond en met plezier aan het werk te kunnen blijven.

Reorganisatie

In elke organisatie komt vroeg of laat een reorganisatie voor. Wanneer zich een dergelijke situatie in uw organisatie voordoet, kan de huidige functie van uw medewerkers in het geding raken. Met als gevolg dreigend baanverlies en daarmee inkomensonzekerheid. Wellicht zijn er andere redenen waarom u en uw medewerker binnen afzienbare tijd afscheid van elkaar moeten nemen. Hoe heeft u outplacement voor uw medewerkers geregeld en welk alternatief biedt u zodat zij elders op veilig terrein belanden? Het antwoord is: Verbanen.

Collectief Outplacement

Dit volledige en complete outplacementtraject, bij collectieve boventalligheid, behelst een programma met een intensieve begeleiding. Uw medewerker doorloopt een intensieve en multidisciplinaire onderzoeksfase en krijgt antwoord op de vraag welke banen het beste bij zijn/haar gezondheid en talenten passen. Daarna zal uw medewerker door een NOLOC-gecertificeerde Jobcoach  worden begeleid naar nieuw werk.

Klik hier voor uitgebreide informatie over ons collectief outplacementtraject

Begeleiding van baan naar inkomenszekerheid

Wij ondersteunen uw medewerkers in hun zoektocht naar een andere functie en helpen hen aan duurzame inkomenszekerheid en werkplezier op de lange termijn. We gaan voor een perfecte match: op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook – en dat is uniek – op gezondheid.

Wat de medewerker kan staat centraal; wij begeleiden de zoektocht op een eerlijke, transparante en persoonlijke manier en geven de medewerker handvatten om de juiste expertise op te doen.

Daarmee gaan wij met Verbanen verder dan reguliere re-integratiebureaus bij tweede spoortrajecten.

Wat levert Verbanen
u als werkgever op?

  • draagt bij aan goed werkgeverschap en maatschappelijk, sociaal ondernemerschap
  • gezonde, gemotiveerde en betrokken medewerkers
  • directe schadelastreductie
  • positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat
  • u voldoet aan de Wet verbetering Poortwachter en mogelijk aan de Participatiewet
  • nieuwe bron van potentiële medewerkers die bewezen passen bij de functie

Intensieve, persoonlijke begeleiding

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt uw medewerker een persoonlijke begeleider: de Verbanencoach. Hij ondersteunt en begeleidt uw medewerker in het gehele traject. Vanaf het eerste contact totdat uw medewerker helemaal op z’n plek zit in een nieuwe baan. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

 

 

,,Het 2e spoor-concept van Verbanen met de One Day Experience, de multidisciplinaire betrokkenheid en de korte lijntjes met de Jobcoach, werkt in de regel erg goed. Ook het resultaat met een regelmatige plaatsing in ander werk mag er zeker zijn! Kortom vaak het goede Spoor!”
– Dhr. Nijpels, Verzuimcoach GGZE

 

,,Verbanen heeft zich gericht op de mogelijkheden van onze medewerker. Door de persoonlijke aandacht en juiste coaching heeft de jobcoach van Verbanen onze medewerker zelfvertrouwen gegeven, met een succesvol eindresultaat!”

 

,,Spoor 2 betekent onzekerheid over je gezondheid en je baan. Door de op de persoon gerichte aandacht van mijn Jobcoach heeft dit mij zelfvertrouwen gegeven om zelf aan het roer te staan en zelf de regie te nemen over dit onzekere proces. En met resultaat!”
– Helen, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol herplaatst.

 

,,Zeer prettige doelgerichte begeleiding in een ontspannen sfeer wat mij geholpen heeft om een carrière switch te maken!”
– Folkert, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol herplaatst.

 

,,Je moet het zelf doen, maar wat mij enorm heeft geholpen is de steun en het vertrouwen dat ik vanuit huis kreeg, mijn eigen positieve instelling én het ruggensteuntje of praktische handvat van Katrien als ik dat even nodig had om net even door te zetten, of om net even wat anders te proberen. Door vertrouwen te houden in de toekomst en vol te houden heb ik nu een fantastisch mooie baan die ik tot mijn pensioen goed kan volhouden”
Theo, voormalig Spoor 2 kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Bij Verbanen wordt maatwerk geleverd, zowel in wat je nodig hebt in je persoonlijke ontwikkeling, als in je zoektocht naar werk. Er wordt waar nodig ondersteuning geboden zodat je met zelfvertrouwen werkt aan de weg naar een nieuwe baan!”
– Jet Hendriksen, voormalig kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Mijn jobcoach heeft mij geholpen mijn CV op te pimpen. Verder heeft ze me ondersteunt bij het maken van een motivatiebrief en tips gegeven hoe ik op banenjacht moest gaan. Het contact met mijn jobcoach vond ik erg prettig en het resultaat is dat ik een leuke nieuwe baan heb gevonden!”
– Matthijs, voormalig Outplacement kandidaat en succesvol geplaatst.

 

,,Jobcoach Gaby heeft mij tijdens mijn traject goed behandeld en uitstekend opgeleid tijdens de sollicitatietrainingen. Ze was duidelijk in de uitleg en wat ik niet goed begreep legde ze altijd uitgebreid uit. Mijn vrouw, die mij prima aanvult als ik het even niet weet, ging ook een aantal keer mee naar de gesprekken met de Jobcoach: fijn dat het mogelijk was! Inmiddels ben ik volledig hersteld zodat ik weer terug kon naar mijn huidige werkgever, mede dankzij de inzet van Verbanen en in het bijzonder Jobcoach Gaby. Toppie!”
– Mohan, voormalig kandidaat en succesvol teruggekeerd bij zijn huidige werkgever.

Van werk naar werk in vijf fases

Het begeleidingstraject van Verbanen duurt zes of negen maanden. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van uw medewerker en de afspraken die we met u maken. Daarbij toetsen we voortdurend, samen met u en uw medewerker, of de ingezette route de kortste en beste weg is naar een nieuwe baan en sturen bij waar nodig. Begeleiding met Verbanen verloopt in vijf fases:

Bewustwording

In deze fase maakt u kennis met Verbanen en leggen wij uit wat wij voor u en uw medewerker kunnen betekenen. In deze fase is het belangrijk dat we commitment naar elkaar uitspreken. Als overeenstemming wordt bereikt dan ontvangt u een offerte van ons.

Intake met de Verbanencoach

Uw medewerker maakt kennis met de Verbanencoach, de vaste begeleider van u en uw medewerker tijdens het gehele Verbanen-traject. In een persoonlijk gesprek wordt de uitgangspositie in kaart gebracht en formuleren wij de doelstelling van het traject.

One Day Experience
Vast onderdeel van Verbanen Premium en Basis trajecten

We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar de inzetbaarheid van uw medewerker. In één dag is er overleg met een Bedrijfsarts, GZ Psycholoog en Arbeidsdeskundige. Deze unieke, geïntegreerde aanpak vormt de basis van het actieplan om de kansen op duurzaam passend werk te optimaliseren. Dit resulteert in een uitgebreide rapportage en plan van aanpak, inclusief tijdspad.

Onderzoek naar mogelijkheden
Onderdeel van Verbanen Digitaal en Collectief Outplacement

Door middel van persoonlijke gesprekken en de inzet van gevalideerde slimme digitale onderzoekstools (assessment) worden de mogelijkheden voor uw medewerker in kaart gebracht. Deze metingen en inzichten vormen de basis van het trajectplan voor u en uw medewerker

Interventies

Om de slagingskans op het vinden van een nieuwe baan te vergroten, is het mogelijk dat een interventie wordt geadviseerd. Denk daarbij aan bij- of omscholing, training of een medische behandeling. Een interventie is optioneel en wordt altijd onderbouwd en op basis van offerte door de uitvoerende partij aan u aangeboden.

Vinden van een nieuwe baan die past

Samen met onze NOLOC-gecertificeerde Jobcoach zal uw medewerker het coachingstraject starten. Het ontdekken en herontdekken van talenten zullen aan bod komen, terwijl inspirerende workshops uw medewerker klaarstomen voor de toekomstige loopbaan. Vervolgens gaat uw medewerker onder begeleiding van de Jobcoach op zoek naar een passende baan met toekomstperspectief. Verbanen gaat hierin verder dan de meeste re-integratiebureaus. Zo nodig legt onze Jobcoach bijvoorbeeld ook actief contact met potentiële werkgevers die vacatures hebben. Bij onze eigen uitgebreide klantenpopulatie, maar ook daarbuiten.

Download de uitgebreide
informatiebrochures

Klik op de onderstaande afbeelding
voor Verbanen 2e spoor re-integratie
Download infobrochure Verbanen 2e spoor re-integratie
Klik op de onderstaande afbeelding
voor Verbanen Outplacement
Download infobrochure Verbanen Outplacement en Loopbaantraject
Klik op de onderstaande afbeelding
voor Verbanen Reorganisatie
Download infobrochure Verbanen Outplacement en Reorganisatie

Op zoek naar de juiste medewerkers

Aan werkgevers die een werknemer aanbieden, vraagt Verbanen om de ontstane vacature in te mogen vullen. Omdat wij de juiste werknemer, getoetst op geschiktheid en bedrijfscultuur, plaatsen, helpen wij de werkgever aan de steeds grotere vraag naar goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Ook dat is Verbanen.

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Neem contact op met Verbanen
OVAL