Wil jij mensen helpen Verbanen?

Wij zoeken een commerciële
Re-integratie Mobiliteitscoach!

Re-integratie Mobiliteitscoach
Rotterdam en Haarlem | Fulltime o.b.v. 36 uur per week

Serieuze impact maken met jouw bijdrage aan het vinden van een passende baan voor werknemers? Het kan in jouw rol als Verbanencoach bij Verbanen.nl, een dochtermaatschappij van Arbo Unie. Je snapt dat kunnen werken één van de belangrijkste factoren is waardoor mensen lekker in hun vel zitten en dat daarmee uitval wordt voorkomen. De vrijheid om jouw werk zelf in te delen is daarvan het beste voorbeeld.

 

Dit ga je doen

Als Re-integratie Mobiliteitscoach (Verbanencoach) richt je je op het begeleiden van werknemers naar passend werk en helpt deze bij het vinden van een nieuwe baan. Je bent verantwoordelijk voor het commerciële traject en informeert potentiële nieuwe opdrachtgevers over de dienstverlening van Verbanen. Je coacht en begeleid werknemers naar een nieuwe uitdaging en bent aanspreekpunt en motivator voor werkgevers. Je bent procesbegeleider gedurende de verschillende fases. Je draagt de eindverantwoordelijk voor het resultaat van het gehele traject: van het versturen van de offerte en het opmaken van het contract, het bewaken van budget, de voortgang van het (sterk geprotocolleerde traject) en het maken van (tussen)rapportages van gesprekken die je hebt met zowel de werkgever als de werknemer. Daarnaast ben je het gezicht in de regio voor alle partijen.

In deze veelzijdige functie kom je te werken in een team en werkt hierin nauw samen met jouw collega’s: de Jobcoaches, bedrijfsartsen, psychologen en arbeidsdeskundigen.

 

Dit breng je mee

Wat jou kenmerkt zijn jouw adviesvaardigheden en doortastendheid zowel richting de klanten als naar hun werknemers. Je bent een zelfverzekerde gesprekspartner en een aandachtige luisteraar. Je handelt doortastend en concreet, je bent flexibel en weet meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Je vind het een uitdaging om contact te hebben met verschillende soorten mensen, waaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je hebt de touwtjes strak in handen bij het hele proces en steekt energie in een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Je bent proactief en gaat resultaatgericht te werk. Je weet van aanpakken en hebt een grote mate van zelfredzaamheid, maar vindt het ook fijn om in teamverband te werken. Je bent uitgerust met een sterk ontwikkeld observatief vermogen.


Dit is jouw kennis en ervaring

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, eventueel aangevuld met de opleiding Regie Op Werkvermogen (een pré, geen vereiste – bereid om deze te behalen) of vergelijkbaar
 • Kennis van diverse (re- integratie) trajecten (o.a. 2e spoor, outplacement etc.) voor UWV, gemeentes en bedrijven en relevante wet- en regelgeving, waaronder Sociale Zekerheid
 • Ervaring met coaching/begeleiding, beheersen van gesprekstechnieken en methodieken op het terrein van training en begeleiding
 • Ervaring en affiniteit met mensen met een arbeidsbeperking en verschillende sociale milieus
 • Kennis van de regionale arbeidsmarkt & bijbehorende inkomensniveaus
 • Agogisch en didactisch ingesteld met een sterk ontwikkeld observatief vermogen
 • Doortastend en concreet handelen, flexibel en stressbestendig
 • Klantgericht en een netwerker pur sang
 • Communicatief vaardig zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband goed kunnen functioneren


Dit zijn wij

Verbanen, voor een baand die matcht met gezondheid en talenten

Mensen die werken in een functie die ze echt leuk vinden, presteren het beste. Een werknemer die niet goed op zijn plek zit, presteert niet optimaal of loopt zelfs risico uit te vallen.

Als dochtermaatschappij van Arbo Unie biedt Verbanen perspectief op werk. Op zo’n manier dat de duurzame inzetbaarheid van een werknemer weer op veilig terrein belandt. Want gezondheid en loopbaan gaan bij ons hand in hand. Wij denken een antwoord te hebben om erop toe te zien dat mensen een passende baan krijgen en met plezier naar hun werk gaan. Wij bieden werknemers adequate begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan waarbij wij loopbaan en gezondheid met elkaar combineren op basis van ieders wensen, maar ook ieders kunnen.

De unieke aanpak van Verbanen geeft een vastgelopen werknemer weer zicht op werkplezier en inkomenszekerheid. En zorgt ervoor dat deze weer grip geeft op zijn of haar loopbaan. Onze begeleiding stopt niet bij de analyse: samen gaan we op zoek naar een baan die matcht met de gezondheid, kennis en talenten van de kandidaat.

 

Dit zeggen jouw toekomstige collega’s over Verbanen

Verbanencoach Peter von Rotz
Peter von Rotz
Verbanencoach
,,Ik heb voor Verbanen gekozen omdat het een enthousiaste club mensen is die vanuit idealisme hun werk doet.
De nadrukkelijke koppeling van gezondheid aan werk was voor mij ook een reden om voor Verbanen te kiezen. Ik ken geen ander bureau die dit doet zoals Verbanen dat doet met de inzet van professionals tijdens de One Day Experience.
Mijn Verbanenhart gaat sneller kloppen wanneer kandidaten door onze begeleiding mogelijkheden gaan zien en weer perspectief krijgen.
Mijn Verbanenhart gaat ook sneller kloppen wanneer we een “moeilijk” traject succesvol afsluiten met een duurzame oplossing voor de kandidaat.”

Dit krijg je ervoor terug

Op basis van een fulltime werkweek van 36 uur ontvang je:

 • een eindejaarsuitkering van 2,5% en een vakantietoeslag van 8%;
 • 27 vakantiedagen;
 • 3 extra bijzondere verlofdagen, in te zetten voor het Optimaal Werken Programma;
 • de mogelijkheid tot scholing, zowel in-als extern;
 • een goede mobiliteitsvergoeding;
 • flexibele werktijden;
 • een vergoeding voor een ergonomische werkplek om thuiswerken mogelijk te maken en per thuiswerkdag een vergoeding van €2,50.

Conform de CAO gaan wij als regel de arbeidsovereenkomst het eerste jaar aan voor bepaalde tijd. Deze wordt bij goed functioneren omgezet in onbepaalde tijd.


Maak het verschil en ‘Verbaan’ naar ons team!

Wil jij serieuze impact maken met je bijdrage aan de beste match voor werknemers? Terwijl je op jouw manier bijdraagt aan een onderneming die het belangrijk vindt dat haar klanten gezonde, gemotiveerde en duurzaam inzetbare werknemers hebben en werknemers een baan die bij ze past? Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en motivatie naar ons op via de onderstaande buttons op deze pagina.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Jotte Tromp via 06-52501364 of via jotte.tromp@arbounie.nl.