Sollicitatietraining

Klaar om de arbeidsmarkt te betreden

De manier van solliciteren verandert in een rap tempo. Waar je vroeger de krant open sloeg, vind je vacatures nu online en via je netwerk. Best lastig, zeker als je al een hele tijd niet hebt gesolliciteerd.

Hoe sollicitatievaardig zijn uw medewerkers? Welke onderseuning biedt u ze bij het (opnieuw) succesvol betreden van de arbeidsmarkt?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om medewerkers goed voor te bereiden op hun zoektocht naar werk, is het belangrijk dat zij zich bewust zijn van wat daarin in de huidige arbeidsmarkt van hen wordt gevraagd. En dat zij zich deze arbeidsmarktvaardigheden eigen hebben gemaakt. Dit begint met leren hoe de arbeidsmarkt werkt en oefenen met nieuwe vaardigheden in een veilige omgeving. Op deze manier vergroten zij hun kans om de baan te veroveren die past bij hun gezondheid en talenten.

Sollicitatietraining met een unieke aanpak

De Verbanen Sollicitatietraining bestaat uit 4 trainingen van 2,5 uur, waarin uw medewerkers in groepen van maximaal 6 personen de kennis en vaardigheden opdoen die zij nodig hebben om de arbeidsmarkt succesvol te kunnen betreden. Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met oefenen van nieuwe vaardigheden en met reflecteren op eigen ervaringen. Trainingen worden begeleid door een van onze Noloc gecertificeerde jobcoaches die uitstekend op de hoogte zijn van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Door te werken met groepen leren uw medewerkers met en van elkaar. De kleine groepssamenstelling garandeert persoonlijke aandacht voor elke deelnemer.

Onze aanpak

Tijdens de 4 trainingen staan uw medewerkers stil bij de effecten van het veranderen van werk, bij de kwaliteiten en vaardigheden die zij meebrengen en leren zij succesvol solliciteren. Er is tijdens de trainingen ruimte om te oefenen met nieuwe vaaridigheden en deelnemers gaan thuis met huiswerkopdrachten aan de slag. De onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens de training zijn:

  • Hoe bereid je jezelf het best voor op een sollicitatie?
  • Waar vind je vacatures?
  • Hoe zet je social media in?
  • Hoe begin je met netwerken?
  • Hoe presenteer je jezelf het best?
  • Hoe verover je de baan die matcht met jouw gezondheid en talenten?
Verbanen Sollicitatietraining vaardig worden in solliciteren

Wat levert de Verbanen Sollicitatietraining op?

Na de training is uw medewerker:

  • Klaargestoomd om zelfstandig en met vertrouwen de arbeidsmarkt te betreden
  • Vaardig in het vinden van vacatures
  • Vaardig in netwerken
  • Vaardig in het voeren van een succesvolle sollicitatie zodat hij of zij de baan verovert die matcht bij zijn of haar gezondheid en talenten

Intensief en persoonlijk,
individueel en voor groepen

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt uw medewerker een persoonlijke begeleider: de Jobcoach. Hij ondersteunt en begeleidt uw medewerker in de gehele training. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

De Verbanen Sollicitatietraining is zowel individueel als voor groepen medewerkers in te zetten, maar altijd op basis van vrijwillige deelname. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het inzetten van de Verbanen Sollicitatietraining binnen uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Download de uitgebreide informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding
voor Verbanen Sollicitatietraining

Download infobrochure Sollicitatietraining

Op zoek naar de juiste medewerker voor uw openstaande vacature

Voor uw openstaande vacatures kan Verbanen ook iets voor uw organisatie betekenen. De kandidaten in onze trajecten staan open voor nieuwe uitdagingen en zijn enthousiast om weer aan de slag te gaan in een baan die match met hun gezondheid en talenten. Wellicht heeft uw organisatie op dit moment een vacature die hierin kan voorzien en hebben wij voor u dé medewerker voor die baan. Ook als u een kandidaat de kans wilt bieden om arbeidsritme op te bouwen. Uw toekomstige werknemer hebben wij al voor u getoetst op geschiktheid en bedrijfscultuur. Daarmee helpen wij u in uw zoektocht naar goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Ook dat is Verbanen.

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Neem contact op met Verbanen
OVAL