Sollicitatietraining

Klaar om de arbeidsmarkt te betreden

De manier van solliciteren verandert in een rap tempo. Waar je vroeger de krant open sloeg, vind je vacatures nu online en via je netwerk. Best lastig, zeker als je al een hele tijd niet hebt gesolliciteerd.

Hoe sollicitatievaardig bent u? En welke ondersteuning heeft u bij het (opnieuw) succesvol betreden van de arbeidsmarkt?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om goed voorbereid te zijn in de zoektocht naar werk, is het belangrijk dat u zich goed bewust bent van wat de huidige arbeidsmarkt van u tegenwoordig vraagt. En dat u deze arbeidsmarktvaardigheden eigen heeft gemaakt. Dit begint met leren hoe de arbeidsmarkt werkt en oefenen met nieuwe vaardigheden in een veilige omgeving. Op deze manier vergroot u uw kans om de baan te veroveren die past bij uw gezondheid en talenten.

Sollicitatietraining met een unieke aanpak

De Verbanen Sollicitatietraining bestaat uit 4 trainingen van 2,5 uur, waarin u in groepen van maximaal 6 personen de kennis en vaardigheden opdoet die u nodig heeft om de arbeidsmarkt succesvol te kunnen betreden. Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met oefenen van nieuwe vaardigheden en met reflecteren op uw eigen ervaringen. Trainingen worden begeleid door een van onze Noloc gecertificeerde jobcoaches die uitstekend op de hoogte zijn van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Door te werken met groepen leert u met en van elkaar. De kleine groepssamenstelling garandeert persoonlijke aandacht voor elke deelnemer.

Onze aanpak

Tijdens de 4 trainingen staan we stil bij de effecten van het veranderen van werk, bij de kwaliteiten en vaardigheden die u meebrengt en leert u succesvol te solliciteren. Er is tijdens de trainingen ruimte om te oefenen met nieuwe vaaridigheden en gaat u thuis met huiswerkopdrachten aan de slag. De onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens de training zijn:

  • Hoe bereid je jezelf het best voor op een sollicitatie?
  • Waar vind je vacatures?
  • Hoe zet je social media in?
  • Hoe begin je met netwerken?
  • Hoe presenteer je jezelf het best?
  • Hoe verover je de baan die matcht met jouw gezondheid en talenten?
Verbanen Sollicitatietraining vaardig worden in solliciteren

Wat levert de Verbanen Sollicitatietraining op?

Na de training bent u:

  • Klaargestoomd om zelfstandig en met vertrouwen de arbeidsmarkt te betreden
  • Vaardig in het vinden van vacatures
  • Vaardig in netwerken
  • Vaardig in het voeren van een succesvolle sollicitatie zodat hij of zij de baan verovert die matcht bij zijn of haar gezondheid en talenten

Intensief en persoonlijk

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt u een persoonlijke begeleider: de Jobcoach. Hij ondersteunt en begeleidt u tijden de gehele training. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

De Verbanen Sollicitatietraining is zowel individueel als voor groepen medewerkers (bijvoorbeeld door uw werkgever voor u en meerdere collega’s) in te zetten, maar altijd op basis van vrijwillige deelname. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het inzetten van de Verbanen Sollicitatietraining, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Sollicitatietraining

Download infobrochure Sollicitatietraining

Bent u geïnteresseerd in de
Verbanen Sollicitatietraining?

Wij leggen u graag vrijblijvend uit wat de Verbanen Sollicitatietraining voor u persoonlijk kan betekenen. Bel 088-272 62 72 of laat uw gegevens voor een terugbelverzoek achter in het contactformulier.

Neem contact op met Verbanen
OVAL