1. Dag van de Thuiswerker

Dag van de Thuiswerker


Op 16 maart wordt de 'Dag van de Thuiswerker' gevierd als herinnering aan de tijd dat we massaal thuis moesten werken vanwege de coronamaatregelen. Veel organisaties hebben in korte tijd videobeldiensten als Zoom en Teams omarmd en geïntegreerd in hun bedrijfsvoering, waardoor we nu makkelijk en efficiënt met elkaar in contact kunnen komen.

20230316 Dag van de Thuiswerker

De impact van de coronacrisis

Hoewel de coronacrisis in februari 2022 ten einde kwam, zijn er nieuwe gewoontes ontstaan die we prettig vinden en die blijven. Een van deze gewoontes is thuiswerken. Het thuiswerkadvies was een constante factor gedurende de coronacrisis en veel werkgevers gaven daar gehoor aan. Inmiddels is (deels) thuiswerken de norm voor veel werkenden.

Hybride werken als nieuwe norm

Organisaties die het kunnen, zijn overgestapt op hybride werken: deels thuis, deels op kantoor. Thuiswerken kan bijdragen aan een betere balans tussen werk en privéleven en kan helpen bij het behouden van werknemers die langdurig ziek zijn of moeite hebben met reizen naar het werk en de drukte op kantoor.

Onderzoek naar thuiswerken

Uit een onafhankelijk onderzoek van Webmastery blijkt dat 45% van de thuiswerkers na de coronacrisis meer wilde thuiswerken dan voorheen. Een recent onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wijst uit dat in oktober 2022 gemiddeld 6,4 uur per week thuis werd gewerkt. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde maand in 2019. 

Op social media vraagt Webmastery aan iedereen om aan de hand van een foto met de hashtag #DagvandeThuiswerker te delen wat zij het grootste voordeel vinden van thuiswerken.

Wat is het grootste voordeel dat jij hebt ervaren van het thuiswerken?

Deel deze pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht