Loopbaanoriëntatie

Persoonlijke gesprekken voor perspectief

Medewerkers die een goed beeld hebben van hun ambities en mogelijkheden, blijven langer met plezier aan het werk. Daarom is het nuttig als zij goed weten wat hun kernkwaliteiten zijn.

Loopbaanoriëntatie met Verbanen geeft uw medewerkers inzicht in hun mogelijkheden om op lange termijn aan het werk te kunnen blijven. In een huidige (aangepaste) functie, elders in uw organisatie of daarbuiten. In serie persoonlijke gesprekken met onze coach krijgt uw medewerker inzicht in zijn of haar drijfveren en de factoren die maken dat hij of zij optimaal presteert. Loopbaanoriëntatie is een onderzoek dat de medeweker inzicht geeft op de vragen in welke richting zijn of haar loopbaan voortgezet zou kunnen worden, inclusief een advies hoe dat pad het best te bewandelen is.

Verbanen onderzoekt samen met uw werknemer zorgvuldig welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. In een baan die matcht met gezondheid en talenten.

Loopbaanoriëntatie geeft uw medewerker inzicht. Om dat inzicht te verkrijgen brengen wij met de medewerker een aantal onderdelen in kaart.

 

Een kortdurend traject met een unieke aanpak

Verbanen is een unieke aanpak die een vastgelopen medewerker weer zicht geeft op werkplezier en inkomenszekerheid. En weer grip geeft op zijn of haar loopbaan. De Verbanen-aanpak begint met bewustwording en meten. Met een Loopbaanorïentatietraject bijvoorbeeld.

Onze aanpak in loopbaanoriëntatie

Een loopbaanoriëntatietraject is een individueel traject. Er zal tweewekelijks persoonlijke gesprekken met een Jobcoach Verbanen plaatsvinden, gedurende een periode van 3 maanden. Loopbaanoriëntatie bij Verbanen is als volgt vormgegeven:

 • Een intake en kennismakingsgesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Het opstellen startrapportage en plan van aanpak
 • Een onderzoek “Wie Ben Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een onderzoek “Wat Kan Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een onderzoek “Wat Wil Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een loopbaan- en beroepsmogelijkhedengesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een afsluitend gesprek kandidaat met de Jobcoach Verbanen met eindrapportage met advies

Wat levert de Loopbaanoriëntatie op?

Na het traject is voor uw medewerker duidelijk:

 • Wat zijn/haar persoonlijke kwaliteiten en drijfveren zijn
 • Wat zijn/haar nog te ontwikkelen kwaliteiten en vaardigheden zijn
 • Welke factoren voor hem/haar van invloed zijn op zijn/haar werkplezier
 • In welke werkomgeving hij/zij het best tot zijn/haar recht komt
 • Wat zijn/haar realistische loopbaanmogelijkheden zijn
 • Welke stappen gezet moeten worden om de loopbaan in de gewenste richting voort te zetten.

Intensief en persoonlijk

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt uw medewerker een persoonlijke begeleider: de Jobcoach Verbanen. Hij ondersteunt en begeleidt uw medewerker in het gehele traject. Vanaf het eerste contact totdat uw medewerker helemaal op z’n plek zit in zijn of haar huidige baan of nieuwe baan. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

Na oriënteren volgt solliciteren

Wanneer voor uw medewerker aan het eind van het traject duidelijk is in welke richting zijn of haar loopbaan het best voortgezet dient te worden, heeft Verbanen een passende training die uw medewerker hierin kan begeleiden:

De Verbanen Sollicitatietraining
Dit is een aparte training die vrijwel naadloos aansluit op de Verbanen Loopbaanoriëntatie en u optioneel als opvolgend traject kunt aanbieden aan uw medewerker. Bekijk de uitgebreide informatie over deze training op de volgende pagina.

Op zoek naar de juiste medewerker voor uw openstaande vacature

Voor uw openstaande vacatures kan Verbanen ook iets voor uw organisatie betekenen. De kandidaten in onze trajecten staan open voor nieuwe uitdagingen en zijn enthousiast om weer aan de slag te gaan in een baan die match met hun gezondheid en talenten. Wellicht heeft uw organisatie op dit moment een vacature die hierin kan voorzien en hebben wij voor u dé medewerker voor die baan. Ook als u een kandidaat de kans wilt bieden om arbeidsritme op te bouwen. Uw toekomstige werknemer hebben wij al voor u getoetst op geschiktheid en bedrijfscultuur. Daarmee helpen wij u in uw zoektocht naar goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Ook dat is Verbanen.

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Download infobrochure Verbanen Loopbaanoriëntatie

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Neem contact op met Verbanen
OVAL