Loopbaanoriëntatie

Persoonlijke gesprekken voor perspectief

Hoe ervaart u momenteel uw mate van werkgeluk? En hoe wilt u ook in de toekomst met plezier en in goede gezondheid aan het werk blijven? Heeft u zich eens goed georiënteerd op uw mogelijkheden in uw loopbaan?

Loopbaanoriëntatie met Verbanen biedt inzicht in uw ambities en mogelijkheden om langdurig aan het werk te kunnen blijven. In uw huidige functie, in een aangepaste vorm, elders in uw organisatie of daarbuiten. In een serie persoonlijke gesprekken met onze coach krijgt u inzicht in de drijfveren en factoren die maken dat u optimaal presteert. Loopbaanoriëntatie geeft inzicht op de vragen in welke richting uw loopbaan voortgezet zou kunnen, inclusief een persoonlijk advies hoe u dat pad best zou kunnen bewandelen.

Verbanen onderzoekt zorgvuldig samen met u welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. In een baan die matcht met uw gezondheid en talenten.

Loopbaanoriëntatie geeft u de kans om uw loopbaan te verkennen, door samen met u een aantal onderdelen in kaart te brengen.

Een kortdurend traject met een unieke aanpak

Verbanen is een unieke aanpak die u weer zicht geeft op werkplezier en inkomenszekerheid. En weer grip geeft op uw loopbaan. De Verbanen-aanpak begint met bewustwording en meten. Met een Loopbaanorïentatietraject bijvoorbeeld.

Onze aanpak in loopbaanoriëntatie

Een loopbaanoriëntatietraject is een individueel traject. Er zal tweewekelijks persoonlijke gesprekken met een Jobcoach Verbanen plaatsvinden, gedurende een periode van 3 maanden. De resultaten uit de Loopbaanoriëntatie is voor u persoonlijk en zal alleen met uw toestemming worden gedeeld met uw werkgever.

Loopbaanoriëntatie bij Verbanen is als volgt vormgegeven:

 • Een intake en kennismakingsgesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Het opstellen startrapportage en plan van aanpak
 • Een onderzoek “Wie Ben Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een onderzoek “Wat Kan Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een onderzoek “Wat Wil Ik”, inclusief gesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een loopbaan- en beroepsmogelijkhedengesprek met de Jobcoach Verbanen
 • Een afsluitend gesprek kandidaat met de Jobcoach Verbanen met eindrapportage met advies

Wat levert de Loopbaanoriëntatie u op?

Na het traject is voor u duidelijk:

 • Wat uw persoonlijke kwaliteiten en drijfveren zijn
 • Wat uw nog te ontwikkelen kwaliteiten en vaardigheden zijn
 • Welke factoren voor u van invloed zijn op uw werkplezier
 • In welke werkomgeving u het best tot uw recht komt
 • Wat uw realistische loopbaanmogelijkheden zijn
 • Welke stappen gezet moeten worden om de loopbaan in de gewenste richting voort te zetten.

Intensief en persoonlijk

Verbanen is mensenwerk, dus bieden wij u een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt u een persoonlijke begeleider: de Jobcoach Verbanen. Hij ondersteunt en begeleidt u gedurende in het gehele traject. Vanaf het eerste contact totdat u helemaal op uw plek zit in uw huidige (aangepaste) baan of nieuwe baan. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

De resultaten uit de Loopbaanoriëntatie zijn strikt persoonlijk. Wij zullen pas met uw toestemming deze resultaten delen met uw werkgever. U bepaalt wat u met het verkregen inzicht op uw loopbaan doet.

Na oriënteren volgt solliciteren

Wanneer voor u aan het eind van het traject duidelijk is in welke richting uw loopbaan het best voortgezet dient te worden, heeft Verbanen een passende training die u hierin kan begeleiden:

De Verbanen Sollicitatietraining
Dit is een aparte training die vrijwel naadloos aansluit op de Verbanen Loopbaanoriëntatie en u optioneel als opvolgend traject kunt volgen. Bekijk de uitgebreide informatie over deze training op de volgende pagina.

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Download infobrochure Verbanen Loopbaanoriëntatie

Bent u klaar om uw loopbaan te verkennen?

Wij leggen u graag vrijblijvend uit wat de Verbanen Loopbaanoriëntatie voor u persoonlijk kan betekenen. Bel 088-272 62 72 of laat uw gegevens voor een terugbelverzoek achter in het contactformulier.

Neem contact op met Verbanen
OVAL