Verkort 2e spoortraject
(Haalbaarheidsonderzoek)

Inzicht; dé voorbereiding op verandering

Ziek zijn komt in de beste families voor. Maar wat als uw medewerker de eigen functie momenteel niet kan uitvoeren? Wellicht moet u een re-integratietraject 2e spoor in gang zetten en weet u niet welke weg u daadwerkelijk moet inslaan, of is er onduidelijkheid over de belastbaarheid van uw medewerker en haalbaarheid voor een dergelijk traject.

Zijn er nog wel mogelijkheden om te re-integreren binnen uw organisatie of moet uw medewerker uitwijken naar een functie buiten uw organisatie? Om antwoord te geven op deze vragen bieden wij het Verbanen Haalbaarheidsonderzoek aan als eerste stap in het verkrijgen van inzicht. Inzicht dat een helder en duidelijk antwoord geeft op welke wijze de duurzame inzetbaarheid van uw medewerker op veilig terrein belandt in een baan die past bij zijn of haar gezondheid en talenten.

Het Verbanen Haalbaarheidsonderzoek is een kortdurend individueel traject, waarbij uw medewerker intensief wordt onderzocht aangaande zijn of haar belastbaarheid, bemiddelbaarheid en capaciteiten.

Ook wordt de balans tussen werk en privé onder de loep genomen. Dit zal plaatsvinden vanaf de intake met de Verbanencoach, tijdens de vragen die uw medewerker dient te beantwoorden in het Verbanen Talent Center, tot aan de One Day Experience waarbij uw medewerker gezien wordt door een GZ Psycholoog, Bedrijfsarts en Arbeidsdeskundige.

De dienstverlening van het Haalbaarheidsonderzoek
bevat de volgende onderdelen:

 • Onderzoek naar de belastbaarheid, bemiddelbaarheid en capaciteiten
 • Onderzoek in het kader van arbeidsmarktverkenning
 • Onderzoek naar persoonlijkheid, carrière en ontwikkeling
 • Onderzoekende gesprekken tijdens de One Day Experience met een GZ Psycholoog, Bedrijfsarts en Arbeidsdeskundige
 • Onderzoek en analyse aangaande de mogelijkheden binnen het 1e spoor re-integratie in (aangepast) werk binnen uw organisatie
 • Onderzoek en analyse aangaande de mogelijkheden om een 2e spoortraject in te zetten richting een baan buiten uw organisatie
 • Twee maanden intensieve begeleiding van een Jobcoach richting arbeidsmarkt
 • Eindrapportage van de bevindingen, inclusief een uitgebreid advies

,,We hebben een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. De rapporten waren logisch en duidelijk. Wat ik minstens zo belangrijk vind: Verbanen dacht goed mee met onze medewerker en vond het geen probleem om het proces aan te passen bij haar mogelijkheden. Er is voor haar gezorgd. Ze vond haar deelname aan de One Day Experience zelfs een leuke dag. Dat komt de kwaliteit en het draagvlak alleen maar ten goede.”
– Matthijs Vrolijks, HR Adviseur RDOG Hollands Midden

Wat levert het Haalbaarheidsonderzoek op?

Na het traject is voor u en uw medewerker duidelijk:

 • In welke werkomgeving hij/zij het best tot zijn/haar recht komt in een baan die matcht met gezondheid en talenten
 • Wat zijn/haar realistische loopbaanmogelijkheden zijn
 • Of en op welke wijze re-integratie 2e spoor (verder) ingezet dient te worden en welke stappen er eventueel voorafgaand aan een dergelijk traject gezet moeten worden

 

Het traject wordt afgesloten met een eindrapportage en advies voor u en uw medewerker. U krijgt antwoord op de vraag of een 2e spoortraject gebleken haalbaar is en of uw medewerker voldoende belastbaar is om een dergelijk traject volledig te doorlopen. Wanneer tijdens het Haalbaarheidsonderzoek een verder 2e spoortraject onderbouwd haalbaar wordt geacht en u samen met uw werkgever ervoor kiest deze door Verbanen verder te laten uitvoeren, zal uw medewerker verder begeleid worden door een NOLOC-gecertificeerde Jobcoach in ons Verbanen 2e spoortraject.

Meer over het Verbanen 2e spoor re-integratietraject treft u hier.

Intensief en persoonlijk

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt uw medewerker een persoonlijke begeleider: de Verbanencoach. Hij ondersteunt en begeleidt uw medewerker in het gehele traject. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

Op zoek naar de juiste medewerker voor uw openstaande vacature

Voor uw openstaande vacatures kan Verbanen ook iets voor uw organisatie betekenen. De kandidaten in onze trajecten staan open voor nieuwe uitdagingen en zijn enthousiast om weer aan de slag te gaan in een baan die match met hun gezondheid en talenten. Wellicht heeft uw organisatie op dit moment een vacature die hierin kan voorzien en hebben wij voor u dé medewerker voor die baan. Ook als u een kandidaat de kans wilt bieden om arbeidsritme op te bouwen. Uw toekomstige werknemer hebben wij al voor u getoetst op geschiktheid en bedrijfscultuur. Daarmee helpen wij u in uw zoektocht naar goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Ook dat is Verbanen.

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen verkort 2e spoortraject
(voorheen Haalbaarheidsonderzoek)

Download infobrochure Verbanen Haalbaarheidsonderzoek

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Neem contact op met Verbanen
Blik op Werk Aspirant keurmerk
OVAL