Verkort 2e spoortraject
(Haalbaarheidsonderzoek)

Inzicht; dé voorbereiding op verandering

Ziek zijn komt in de beste families voor. Maar wat als u uw functie om welke reden dan ook momenteel niet kan uitvoeren? Wellicht moet er een re-integratietraject 2e spoor in gang worden gezet, of is er onduidelijkheid over uw belastbaarheid en de haalbaarheid voor een dergelijk traject.

Zijn er nog wel mogelijkheden om te re-integreren binnen uw organisatie of is het beter voor uw gezondheid om uit te wijken naar een functie buiten uw organisatie? Om antwoord te geven op deze vragen bieden wij u en uw werkgever het Verbanen Haalbaarheidsonderzoek aan als eerste stap in het verkrijgen van inzicht. Inzicht dat een helder en duidelijk antwoord geeft op welke wijze uw duurzame inzetbaarheid op veilig terrein belandt in een baan die past bij uw gezondheid en talenten.

Het Verbanen Haalbaarheidsonderzoek is een kortdurend individueel traject, waarbij u intensief wordt onderzocht aangaande uw belastbaarheid, bemiddelbaarheid en capaciteiten.

Ook wordt de balans tussen werk en privé onder de loep genomen. Dit zal plaatsvinden vanaf de intake met de Verbanencoach, tijdens de vragen die u dient te beantwoorden in het Verbanen Talent Center, tot aan de One Day Experience waarbij u gezien wordt door een GZ Psycholoog, Bedrijfsarts en Arbeidsdeskundige.

De dienstverlening van het Verbanen verkort 2e spoortraject (voorheen Haalbaarheidsonderzoek)
bevat de volgende onderdelen:

 • Onderzoek naar de belastbaarheid, bemiddelbaarheid en capaciteiten
 • Onderzoek in het kader van arbeidsmarktverkenning
 • Onderzoek naar persoonlijkheid, carrière en ontwikkeling
 • Onderzoekende gesprekken tijdens de One Day Experience met een GZ Psycholoog, Bedrijfsarts en Arbeidsdeskundige
 • Onderzoek en analyse aangaande de mogelijkheden binnen het 1e spoor re-integratie in (aangepast) werk binnen uw organisatie
 • Onderzoek en analyse aangaande de mogelijkheden om een 2e spoortraject in te zetten richting een baan buiten uw organisatie
 • Twee maanden intensieve begeleiding van een Jobcoach richting arbeidsmarkt
 • Eindrapportage van de bevindingen, inclusief een uitgebreid advies

Wat levert het Haalbaarheidsonderzoek op?

Na het traject is voor u duidelijk:

 • In welke werkomgeving u het best tot uw recht komt in een baan die matcht met gezondheid en talenten
 • Wat uw realistische loopbaanmogelijkheden zijn
 • Of en op welke wijze re-integratie 2e spoor (verder) ingezet dient te worden en welke stappen er eventueel voorafgaand aan een dergelijk traject gezet moeten worden.

 

Het traject wordt afgesloten met een eindrapportage en advies voor u en uw werkgever. U krijgt antwoord op de vraag of een 2e spoortraject gebleken haalbaar is en of u voldoende belastbaar bent om een dergelijk traject volledig te doorlopen. Wanneer tijdens het Haalbaarheidsonderzoek een verder 2e spoortraject onderbouwd haalbaar wordt geacht en u samen met uw werkgever ervoor kiest deze door Verbanen verder te laten uitvoeren, zal u verder begeleid worden door een NOLOC-gecertificeerde Jobcoach in ons Verbanen 2e spoortraject.

Meer over het Verbanen 2e spoor re-integratietraject treft u hier.

Intensief en persoonlijk

Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt u een persoonlijke begeleider: de Verbanencoach. Hij ondersteunt en begeleidt u in het gehele traject. Daarnaast is hij ook uw vaste contactpersoon.

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen verkort 2e spoortraject (voorheen Haalbaarheidsonderzoek)

Download infobrochure Verbanen Haalbaarheidsonderzoek

Wilt u weten hoe wij u helpen Verbanen?

Wij begrijpen dat elke situatie anders is en het ondergaan van een dergelijk traject het één en ander voor uw persoonlijke situatie kan betekenen. Als u vragen heeft over Verbanen en het Haalbaarheidsonderzoek kunt u ons bellen voor uw specifieke vragen. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op met Verbanen
Blik op Werk Aspirant keurmerk
OVAL