DigiDinsdag: Nederland heeft digitale skills!

Het is vandaag DigiDinsdag en deze dag staat in het teken van de digitalisering van de arbeidsmarkt. Wist je dat wij met z’n allen in dit land één van de meest vaardige mensen van Europa zijn als het gaat om digitale vaardigheden? De helft van de 16- tot 75-jarige Nederlanders bezit meer dan basis digitale skills ten opzicht van het Europese gemiddelde van 33%. We lopen dus voorop en we worden ook met de jaren steeds beter! Bijvoorbeeld ook met (online) solliciteren anno 2022.

Maar waar zijn we dan precies ‘digitaal’ goed in?

In een onderzoek van het CBS worden de digitale skills in vier gebieden verdeeld. En eerlijk gezegd zijn we eigenlijk (bijna) overal goed in!

Informatie

We scoren wat betreft ‘informatie’ met 89% ver boven het Europese gemiddelde van 71%. We zijn gewoonweg goed in het opzoeken van informatie via het internet. Zelfs de huisarts vraagt in de praktijk of de patiënt ook even op het internet heeft gekeken wat hij of zij ‘denkt’ te hebben. En we vinden onze vacatures op de meest uiteenlopende wijzes op het internet.

Ook zijn we zeer bekwaam met het werken in de cloud. We vertrouwen de online diensten steeds meer en weten het ook cross mediaal in te zetten.

Communicatie

Bellen via internet, contacten via sociale netwerken en e-mailen: we doen het bijna 24/7. Wellicht zelfs ook iets te veel, maar ondanks dat scoren we met 83% hoger dan het EU-gemiddelde van 67%.

Computers/online diensten

We winkelen online, we daten online en we volgen online courses. We scholen ons bij via een digitale leeromgeving en worden zo steeds meer vakbekwamer. Er hoeven zelfs geen boeken meer aan te pas te komen. Met 81% scoren we wederom hoger dan het EU-gemiddelde van 51%.

Software

Wat betreft software kunnen we onszelf nog wat meer bekwamer maken. Alhoewel we hiermee nog steeds ver boven het EU-gemiddelde scoren, is dit wel waar we ons collectief op kunnen verbeteren. Het gebruik van kantoorsoftware valt hier onder, maar ook computerprogramma’s schrijven in programmeertaal.

Het leren van een bepaalde high-end applicatie, bijvoorbeeld voor je (digitale) hobby kan voordelen opleveren voor het begrijpen van andere applicaties en alledaagse werkzaamheden. Denk aan de fotograaf die zich Photoshop meester maakt en daardoor meer met zijn of haar ogen naar de details leert te kijken. Of de muzikant die zich stort op een gecompliceerde DAW (digital audio workstation) en ondertussen onbewust met keiharde wiskunde bezig is en zijn of haar creatieve brein inzet om vanuit het niets met 1-en en 0-en een muzikale compositie weet te maken.

En ook zie je op scholen dat kinderen nu al leren apps te ontwikkelen en het in elkaar zetten en programmeren van robots. Er wordt hen nu al geleerd wat artificiële intelligentie voor rol zal gaan spelen zodra zij de schoolbanken verlaten.

(Online) solliciteren

Solliciteren is allang niet meer de krant openslaan, een vacature vinden, gelijk ergens binnenstappen en op sollicitatiegesprek gaan. Alhoewel je nog wel in de krant hier en daar een vacature aantreft, vinden de meeste werkzoekenden vacatures op het internet. Er zijn een legio aan vacaturesites en websites van uitzendbureaus, maar ook LinkedIn is een rijke bron voor nieuwe vacatures. Het voordeel van LinkedIn is dat de werkgever zou kunnen zien wie de vacature heeft bekeken. En als je op LinkedIn aangeeft dat je op zoek bent naar nieuw werk, kan het gebeuren dat je snel een ‘inmail’ van een recruiter ontvangt.

Maar we weten ook goed om te gaan met vacaturesites en de zoekprofielen die we kunnen samenstellen zodat we dagelijks via de mail op de hoogte worden gehouden over nieuwe vacatures. Maar wist je dat als je regelmatig je vacaturesite-profiel update je als het ware weer ‘bovenop de stapel’ komt? Goede tip is dan ook om bijvoorbeeld je cv maandelijks opnieuw te uploaden. Zeker vandaag de dag waarbij werkgevers die thuiswerken aanbieden ook buiten de eigen regio werknemers (moeten) zoeken, is het in korte tijd normaal geworden dat we via videobellen een kennismakingsgesprek hebben of zelfs een eerste sollicitatiegesprek. En we weten daar inmiddels prima mee om te gaan!

Zo zie je maar: we worden in Nederland steeds meer digitaal vaardiger en vindingrijker. En door alle technologische ontwikkelingen vragen werkgevers steeds meer om bredere vaardigheden die nodig zijn op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Nederland heeft digitale skills!

Verbanen Digitale vaardigheden

En nu jouw toekomst

Ben jij voorbereid op de toekomst? Hoe weet je of jouw huidige baan dan nog wel bij je past? Om hier inzicht in te verkrijgen biedt Verbanen diverse trajecten, waaronder de Loopbaan APK en het Loopbaanoriëntatietraject.

Verbanen Loopbaan APK: staat het verkeerslicht van jouw loopbaan op rood, oranje of groen?

De Loopbaan APK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van jouw baan kijken en vrijblijvend meten of jouw huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van jouw loopbaan nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan jouw werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat je duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

Jouw loopbaan verkennen met de
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt om te Verbanen, maar wat voor werk wil je nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jij je op je plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient jou inzicht te geven in jouw mogelijkheden. Verandering begint immers met inzicht!