Last minute instructions!

Verbanen Last minute instructions 1

Heb jij weleens parachute gesprongen? Beeld je allereerste sprong eens in (ook als je het nog nooit gedaan hebt).

Lang heb je er naar uitgekeken en daar zit je dan eindelijk in de briefing room. Aan de hand van een uitgebreide presentatie bereid de instructeur je voor op je eerste parachutesprong.

Vervolgens trek je een warm pak aan en stap je samen met de instructeur in een klein Cessna vliegtuigje. “Get ready for take off!”

Verbanen last minute instructions 2

Niet lang nadat je bent opgestegen, heeft het vliegtuigje al de juiste hoogte bereikt. De deur gaat open en je knieën beginnen nog heviger te trillen dan dat ze aan de grond al deden. De laatste checks worden gedaan en met je parachute aan je rug mag je rustig naar voren stappen.

Maar vlak voordat het zover is spreekt de instructeur de ‘last minute instructions’ uit.

“Denk nog even hieraan en hieraan, maar vergeet vooral niet….”

“Roger!” roep je.

Het moment is eindelijk aangebroken…

Vol adrenaline sta je aan de rand van het avontuur en kijk je naar beneden naar de enorme diepte.

Verbanen last minute instructions 3

Ben je klaar voor de sprong?

Onze jobcoaches zijn vaak de laatste ‘instructeurs’ die onze kandidaten te spreken krijgen vlak voordat zij op sollicitatiegesprek gaan. Na een intensieve periode van coachen, begeleiden en oefenen is uiteindelijk op sollicitatiegesprek gaan vanzelfsprekend een spannend moment. Net zoals een parachutesprong sta je ook aan de rand van een nieuw avontuur!

Een last minute instruction is eigenlijk het laatste zetje in de rug! Maar wat zijn een aantal last minute instructions van onze jobcoaches?

Danielle Assenberg, Jobcoach regio Zuidoost
“Als een kandidaat op sollicitatiegesprek gaat, heb ik het moment alvast in mijn agenda gezet zodat ik vlak van tevoren nog een allerlaatste tip kan meegeven. De laatste tip die ik eigenlijk altijd meegeef is:

“Het belangrijkste is dat je vooral jezelf bent! Ze moeten jou als persoon graag willen, dus doe je niet anders voor dan dat je bent!”

Danielle Assenberg Jobcoach Verbanen
Nienke van Maaren Jobcoach.jpg
Nienke van Maaren, Jobcoach regio Noordoost
“Mijn ‘last minute instructions’ voor als mijn kandidaat dan eindelijk op sollicitatiegesprek mag gaan is:

“Ga echt het gesprek aan. Dus niet hoor en wederhoor, maar voer daadwerkelijk een gesprek. Wees oprecht geïnteresseerd in de ander en straal vooral plezier uit!”

Onze Jobcoaches bereiden hun kandidaten uitgebreid voor in het coachingstraject (het laatste onderdeel van het 2e spoor re-integratietraject) en stomen hen klaar om te ‘verbanen’ naar nieuw werk. Oftewel: coachen, matchen en herplaatsen in een baan die match met gezondheid en talenten!

Meer weten over het 2e spoor re-integratietraject van Verbanen?
Klik op de onderstaande button: