De horizon tegemoet
richting een nieuwe baan

Bij Verbanen begeleiden wij iedere dag met veel passie en werkplezier onze kandidaten in hun zoektocht naar een baan die matcht met hun gezondheid en talenten.

Vanuit vijf hoofdlocaties werken wij met enthousiaste coaches die tijdens deze zoektocht bijzondere ervaringen opdoen met hun kandidaten. Iedere kandidaat heeft een eigen verhaal en andere voorgeschiedenis. Het pad richting die nieuwe baan bewandelt onze kandidaat, samen met de coach, op zijn of haar eigen manier.

Vandaag delen wij één van die ervaringen van onze coach uit Haarlem: Gaby Mallant.

,,Een kandidaat die ik heb mogen begeleiden in een 2e spoortraject via zijn werkgever Nijssen Recycling, is eind maart 2022 gestart op een werkervaringsplaats als Schipholplanner bij Transportbedrijf R. Nagel B.V., een andere opdrachtgever van Verbanen. Een mooie kruisbestuiving dus!

Bij zijn huidige werkgever Nijssen Recycling, kon hij vanwege zijn fysieke klachten zijn werkzaamheden als Assistent Loodschef niet meer uitvoeren. Hij wilde wel weer graag aan de slag in een functie welke hij duurzaam kan uitvoeren en dat bij zijn kwaliteiten en interesses past.

Gaby Mallant 2
Gaby Mallant
Jobcoach Verbanen

Tijdens het coachtraject kwam de vacature van Schipholplanner bij Transportbedrijf R. Nagel voorbij en heeft mijn kandidaat daar pro-actief op gereageerd. Gelet op de ambities van mijn kandidaat en zijn belastbaarheid leek de functie van Schipholplanner passend: het plannen en regelen van de administratieve afhandeling van vrachtvervoerritten en het mooie is dat hij de werkzaamheden zittend kan uitvoeren! Hij beschikt voor de functie van Planner nog niet over de vereiste opleiding en specifieke werkervaring, maar het transportbedrijf biedt hem wel de mogelijkheid om op deze werkervaringsplaats het vak te leren met uitzicht op een vaste baan.

Planner bij Schiphol

Onlangs heb ik een bezoek gebracht op de werkervaringsplek en zowel mijn kandidaat als Transportbedrijf R. Nagel zijn blij met hoe het nu gaat. Voordat hij daadwerkelijk een nieuw dienstverband aangaat bij zijn werkervaringsplek, gaat hij eerst meer ervaring opdoen en onderzoeken hoe de avond- en nachtdiensten gaan. De vooruitzichten zijn positief!”

Gaby begon in 2021 als Jobcoach bij Verbanen Noordwest Nederland, waarbij zij haar kandidaten in het coachingstraject (het laatste onderdeel van het 2e spoor re-integratietraject) naar nieuw werk ‘verbaant’. Oftewel: coachen, matchen en herplaatsen in een baan die match met gezondheid en talenten!

Wilt u meer weten over het 2e spoor re-integratietraject van Verbanen?
Klik op de onderstaande button: