Secretaressedag

Elke 3e donderdag van april is het Secretaressedag en is het aan de werkgever om zijn of haar secretaris of secretaresse eens goed in het zonnetje te zetten. Maar waar komt eigenlijk het idee van deze viering vandaan?

Vanzelfsprekend: een overgewaaide trend

Secretaressedag boeket

We gaan even terug in de tijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een tekort aan geschoold administratief personeel in de Verenigde Staten als gevolg van de daling van het geboortecijfer in het Depressietijdperk en de bloei van de naoorlogse handel. De National Secretaries Association, opgericht in 1942, werd in het leven geroepen om de bijdragen van administratief personeel aan de economie te erkennen, hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen en om te helpen werknemers aan te trekken voor het administratieve vakgebied.

De officiële periode van de viering werd voor het eerst afgekondigd door U.S. Secretary of Commerce Charles W. Sawyer als ‘National Secretaries Week’, die in 1952 van 1 tot 7 juni werd gehouden, waarbij woensdag 4 juni werd aangewezen als National Secretaries’ Day.

Pas in 1989 werd Secretaressedag in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine, een uitzendbureau voor secretaresses en een aantal bloemenorganisaties en is het sindsdien in Nederland en België de 3e donderdag in april de dag waarop de werkgever zijn waardering geeft voor zijn secretaresse.

Verbanen is geen Verbanen zonder onze secretaresses
beter bekend als onze binnendienst- en servicemedewerkSTERREN

Het kloppende hart van Verbanen zijn onze medewerksters op de binnendienst. Dagelijks verzetten zij ontzettend veel werk om in hun rol onze coaches te ondersteunen en service te verlenen richting onze klanten en kandidaten. Op dit moment hebben wij drie ijzersterke power-vrouwen op onze binnendienst zitten. Werken zonder hen kunnen wij ons echt niet voorstellen en daarom is een mooi boeket op deze dag dubbel en dwars verdiend!

Van links naar rechts: Franceska, Sandra en Francis