De laatste loodjes
in de begeleiding bij Verbanen

Bij Verbanen begeleiden wij iedere dag met veel passie en werkplezier onze kandidaten in hun zoektocht naar een baan die matcht met hun gezondheid en talenten.

Vanuit vijf hoofdlocaties werken wij met enthousiaste coaches die tijdens deze zoektocht bijzondere ervaringen opdoen met hun kandidaten. Iedere kandidaat heeft eigen verhaal en andere voorgeschiedenis. Het pad richting die nieuwe baan bewandelen onze kandidaten, samen met onze coaches, op zijn of haar eigen manier.

In deze Verbanen Update delen wij één van die ervaringen van onze coach uit Zwolle: Hermen Troost.

,,Bij mij meldde zich een Teamleider van een werkgever die was uitgevallen door een ongeluk. Hij bleek een harde werker, waarvan de werkgever hem eigenlijk liever niet zag vertrekken. Het was voor hem moeilijk te accepteren dat zijn huidige werk te inspannend voor hem was en zou blijven. Hij had er zichtbaar moeilijk mee. Afscheid nemen van werk wat je eigenlijk prima past, maar om gezondheidsredenen niet meer kan uitvoeren valt kandidaten zwaar. Een zoektocht naar alternatieven is dan best spannend. Toen ik hem voor het eerst sprak gaf hij aan altijd wel de passie te hebben gehad om als fitnessinstructeur te werken, dit omdat deze omgeving hem aanspreekt. Met zijn achtergrond kwam hij hier helaas niet voor in aanmerking. Ook zijn andere passie, het trainen van honden, gaf hem geen uitzicht op betaald werk.

Jobcoach Hermen Troost
Hermen Troost
Verbanencoach

De kortste route naar werk was om in de productie aan het werk te gaan als Operator of Meewerkend Voorman. Met zijn profiel werd hij regelmatig gebeld door bemiddelingsbureaus en heeft hij meerdere gesprekken gehad. Omdat er in het eerste spoor nog opties open stonden was het voor hem moeilijk om de stap te maken richting een andere werkgever, iets wat we vaker zien. Er zijn dan concrete alternatieven, maar om ook écht de stap te zetten naar dat alternatief is voor veel kandidaten erg spannend. We hebben daar samen veel over gesproken.

Tóch bleef hij door gaan met het zoeken naar vacatures en sprak hij met meerdere potentiële werkgevers. Op een dag liet hij weten dat hij voorgesteld zou worden en al snel liet hij weten een periode mee te mogen lopen binnen een bedrijf.

Een maand later had ik hem ontzettend blij aan de lijn met de boodschap dat hij die ochtend bij het UWV had laten weten geen uitkering aan te hoeven vragen, omdat hij een contract had getekend bij een bedrijf dat fitnessapparatuur opkoopt, reviseert en doorverkoopt. Hier werkt hij nu als Algemeen Medewerker en kan hij sleutelen aan fitnessapparatuur, samen met collega’s de levering en verkoop doen en kan hij doorgroeien in het bedrijf. Een baan die past bij zijn werkervaring, opleiding en passie en dit allemaal in dagdiensten zonder in te leveren in salaris. Wat maakt dat hij in de avond met energie zijn taken als hondentrainer kon voortzetten.

De perfecte baan in zijn ogen en super om te zien gebeuren in een 2e spoor traject. En een werkgever die aangaf helaas afscheid te moeten nemen, maar blij verrast te zijn met een positief resultaat in een 2e spoor traject.

Verbanen is mensenwerk. Iedere kandidaat heeft zijn eigen verhaal. Ik ben blij dat ik door onze unieke en intensieve begeleiding een bijdrage heb mogen leveren aan nieuw toekomstperspectief voor deze kandidaat. De beste inkomenszekerheid in Nederland is immers een baan die past bij je gezondheid en talenten!”

Hermen begon in 2019 als Jobcoach bij Verbanen Noordoost Nederland, waarbij hij veel kandidaten in het coachingstraject (het laatste onderdeel van het 2e spoor re-integratietraject) naar nieuw werk heeft kunnen begeleiden. Inmiddels staat hij als Verbanencoach aan de start van het traject kandidaten bij om te onderzoeken welke baan het match met gezondheid en talenten.

Wilt u meer weten over het 2e spoor re-integratietraject van Verbanen?
Klik op de onderstaande button: