Blue Monday? Geen enkele reden om dit een DRAMAandag te noemen!

Vandaag zal overal waar je maar kijkt op social media aandacht worden besteed aan ‘Blue Monday’. Volgens psycholoog Cliff Arnall is de derde maandag van januari ‘wetenschappelijk’ gezien de meest deprimerende dag van het jaar. Sinds 2005 komt deze dramatische maandag elk jaar weer terug.

Laat jij je vandaag weer wijs maken dat je wat treuriger bent dan normaal? Ben je er nu al achter gekomen dat je goede voornemens van dit jaar al mislukt zijn en voelt de eerstvolgende vakantie nog zóó ver weg?

Of ben je van plan juist heerlijk uit je bed te springen en fluitend richting je werk of je thuiswerkplek te gaan? Geef het dan maar op deze maandag, want het is ‘wetenschappelijk bewezen’ dat Blue Monday je ellende en tegenslag zal brengen.

Hier de wetenschappelijke formule van Cliff Arnall die direct bewijst dat het vandaag een dramaandag is:

Blue Monday Cliff Arnalls wetenschapppelijke formule

Oftewel: Weather + ( D Monthly salary – debt) * Time since Christmass [tot de macht] Q time since failling new year’s resolutions – gedeeld door low Motivation * the feeling of a Need to take action

Vertaald: Weer + (Salaris – schuld) * Tijd sinds kerst [tot de macht] tijd sinds gefaald Nieuwjaars voornemen – gedeeld door lage motivatie * gevoel om actie te ondernemen.

 

Leuke PR-stunt, maar meer is het niet

Laat je geen oor aannaaien! Cliff Arnall had in 2005 zijn naam aan de dag verkocht en was daarmee onderdeel van een PR-stunt van touroperator Sky Travel. Het boeken van een vakantie was volgens de touroperator hét uitstekende medicijn tegen een dipje. En sindsdien wordt het door iedereen overgenomen.

Een formule voor een collectieve, deprimerende dag is simpelweg verzonnen bijgeloof onderbouwd met fantasierijke, ‘wetenschappelijke’ theorieën. Beschouw het gewoon als vrijdag de 13e in een modern, commercieel jasje.

 

Tips en tricks

Vrijwel elk bericht dat je vandaag tegenkomt over Blue Monday gaat gepaard met tips en tricks om je door deze rampzalige dag heen te trekken. Vanzelfsprekend prima tips voor iedere dag om een frons te doen laten verdwijnen.

Afgezien dat het je wellicht een leuk gesprekje tijdens de koffiepauze oplevert en je een aantal leuke aanbiedingen in de mail zal ontvangen (altijd wel handig!), is er maar één ding je dat deze maandag écht moet onthouden: het is gewoon een maandag zoals iedere andere maandag!

 

De beste tip voor Blue Monday 2022:

Maak er topdag van!

Blue Monday Wat een dramaandag

Hoe werkgelukkig voel jij je nog? Of hoe ervaren jouw medewerkers werkgeluk?

Verbanen biedt diverse vormen van dienstverlening die meerdere antwoorden kunnen geven op deze vraag. En met deze antwoorden daadwerkelijk aan de slag gaat wanneer blijkt dat loopbaan en het ervaren van werkgeluk daar profijt van kunnen hebben. Hieronder een greep van onze dienstverlening.

Verbanen: voor een baan die matcht met gezondheid en talenten, maar zeker ook focust op het geluk en de kwaliteit van werk!

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van de loopbaan jouw medewerker op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van de functie van jouw medewerker kijken en vrijblijvend meten of zijn of haar huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van de loopbaan van jouw medewerker nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan zijn of haar werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat jouw medewerker duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt voor jouw medewerker om te Verbanen of komt jouw medewerker zelf tot deze conclusie, maar wat voor werk wilt hij of zij nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jouw medewerker zich op zijn of haar plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient inzicht te geven in de mogelijkheden van jouw medewerker. Verandering begint immers met inzicht!

Kunnen wij u helpen Verbanen?
Re-integratie 2e spoor of Outplacement

Bent u een werkgever en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever? Als integraal onderdeel van (bedrijfs)zorgverlener Arbo Unie, begeleiden wij mensen naar een baan die matcht met hun gezondheid en talenten. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen een passende oplossing is in hun loopbaan. Verbanen is er voor werknemers die door langdurig ziekte moeten uitwijken naar een andere werkgever, voor werknemers die om welke reden dan ook vastgelopen zijn of op termijn dreigen vast te lopen in hun werk en voor werknemers die zich willen oriënteren op passende mogelijkheden in hun loopbaan.

Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen in re-integratie 2e spoor en outplacement.

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.