Retail kampt met tekort aan winkelpersoneel

Retail kampt met tekort aan winkelpersoneel

Nu de lockdown achter ons ligt en er versoepelingen zijn voor de retailbranche, kampen de winkelketens met enorme tekorten aan personeel: jongeren en studenten zijn namelijk moeilijk te vinden.

Normaalgesproken was een bijbaan in een winkel voor vele jongeren de standaard. Maar door de afgelopen lockdowns zijn ze elders gaan werken. Bijvoorbeeld in de bezorging of als telefonist (en in andere functies) bij de GGD. Daarnaast vieren veel jongeren nu hun vakantie en valt dat ook te wijten aan de huidige tekorten.

Het aantal vacatures in de retail is enorm toegenomen. Volgens brancheorganisaties waren het er tijdens de lockdown meer dan 33.000 en dat aantal loopt op. De problemen zullen zich echt voordoen in de laatste maanden van het jaar die voor de retail altijd drukke tijden betekenen.

 

Onzekerheden

De keuze om wel of niet te willen werken, heeft in deze tijden ook te maken met de onzekerheid waar wij ons in begeven. Alhoewel er veel open is én kan, geven het annuleren van bijvoorbeeld de zomerfestivals ook het beeld dat er nog veel onzeker is en dat ieder moment een nieuwe lockdown op de loer ligt. Signalen dat Duitsland zich voorbereidt voor maatregelen in de laatste termijn van het jaar, waarbij Nederland met enige achterstand tot dusver steeds volgzaam was, maakt dat willen en kunnen blijven werken in bepaalde branches gewoonweg gepaard gaan met het maken van een verstandige keuze.

Jongeren waarderen flexibel te kunnen werken naast school, maar zij staan niet te springen om rigoureus elders werk te zoeken wanneer er weer een situatie op de kop steekt waarbij zij hun (bij)baan dreigen te verliezen.

 

Andere openstaande functies in de retail

Omdat de vraag naar personeel hoog is, zijn werkgevers in de retail momenteel bereid om meer te betalen voor personeel. Naast dat er veel verkoopmedewerkers gezocht worden, is er ook vraag naar gespecialiseerde medewerkers, (assistenten) filiaalmanagers en vakmensen.