Krapte in de arbeidsmarkt:
tekort aan loopbaanadviseurs

Er is krapte op de arbeidsmarkt en dat treft steeds meer beroepsgroepen. Die krapte stond even op pauze door de coronacrisis, maar is nu weer terug van weggeweest. De vraag is altijd wel groot geweest in de zorg en er is nog steeds een enorm lerarentekort. Maar wat nu opvalt is het tekort aan loopbaanadviseurs.

Zeker nu er weer mensen in verschillende sectoren nodig zijn, hebben we in ons land nu meer vraag naar loopbaanadviseurs die mensen kunnen vinden. Daarom is er vooral veel vraag naar recruiters die personeel werven voor bedrijven.

Op de onderstaande kaart zie je waar de vraag naar Loopbaanadviseurs in de 35 arbeidsmarktregio’s is toegenomen. Bron: NOS

Vraag naar Loopbaanadviseurs NOS

Wil jij mensen helpen Verbanen?

Solliciteer dan op één van onze leuke vacatures!

Mensen die werken in een functie die ze echt leuk vinden, presteren het beste. Een medewerker die niet goed op zijn plek zit, presteert niet optimaal of loopt zelfs risico uit te vallen. Het afgelopen jaar hebben wij onderzoek gedaan hoe hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren. Dat is hard nodig, want ruim 50% is niet gelukkig in zijn of haar werk blijkt uit onderzoek.

Wij denken een antwoord te hebben om erop toe te zien dat mensen een passende baan krijgen en met plezier naar hun werk gaan. Wij bieden medewerkers adequate begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan waarbij wij loopbaan en gezondheid met elkaar combineren op basis van ieders wensen, maar ook ieders kunnen.

Onze vacatures

Teamleider Verbanen Noord Nederland

Als  Teammanager ben je commercieel (eind)verantwoordelijk voor de klantportefeuille  Noord Nederland met  aansprekende klanten in de industrie, zorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, realiseren en bewaken van het budget, jaarplan en financiële rapportages voor jouw regio.

Je bent verantwoordelijk voor 3  teams. Deze teams bestaan samen uit ongeveer 10 ervaren professionals, waaronder Jobcoaches en Verbanencoaches. Je gaat aan de slag in een organisatie in verandering naar zelforganisatie en je weet je medewerkers daarin te coachen en te stimuleren. Samenwerken, kwaliteit en werkplezier zijn hierbij essentieel.

Re-integratie Mobiliteitscoach (Verbanencoach)

Verbanencoach Peter von Rotz
Peter von Rotz
Verbanencoach
,,Ik heb voor Verbanen gekozen omdat het een enthousiaste club mensen is die vanuit idealisme hun werk doet.
De nadrukkelijke koppeling van gezondheid aan werk was voor mij ook een reden om voor Verbanen te kiezen. Ik ken geen ander bureau die dit doet zoals Verbanen dat doet met de inzet van professionals tijdens de One Day Experience.
Mijn Verbanenhart gaat sneller kloppen wanneer kandidaten door onze begeleiding mogelijkheden gaan zien en weer perspectief krijgen.
Mijn Verbanenhart gaat ook sneller kloppen wanneer we een “moeilijk” traject succesvol afsluiten met een duurzame oplossing voor de kandidaat.”

Regio Haarlem

De Re-integratie Mobiliteitscoach (Verbanencoach) is het aanspreekpunt voor geïnteresseerde werkgevers en verantwoordelijk voor het verkrijgen van de opdrachten. Hij/zij verzorgt informatie, bezoekt potentiële opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor alle activiteiten omtrent de sales.

De Verbanencoach is het regionale gezicht van Verbanen voor alle partijen. De functie heeft daarmee een commercieel karakter.

Regio Rotterdam

De Re-integratie Mobiliteitscoach (Verbanencoach) is het aanspreekpunt voor geïnteresseerde werkgevers en verantwoordelijk voor het verkrijgen van de opdrachten. Hij/zij verzorgt informatie, bezoekt potentiële opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor alle activiteiten omtrent de sales.

De Verbanencoach is het regionale gezicht van Verbanen voor alle partijen. De functie heeft daarmee een commercieel karakter.

Jobcoach Verbanen

Danielle Assenberg Jobcoach Verbanen
Danielle Assenberg
Jobcoach Verbanen
,,Ik was op zoek naar meer specialisatie en diepgang in mijn werk. Hiervoor heb ik lange tijd bij een uitzendbureau gewerkt en het helpen van mensen naar werk heeft me altijd aangetrokken. Bij Verbanen heb ik de kans om met de kandidaat echt de diepgang in te gaan en mezelf verder te ontwikkelen, waarbij mijn uitgebreide arbeidsmarkt kennis een grote plus is. Daarnaast was ik er direct van overtuigd dat Verbanen de partij is waar je bij wilt horen als je dit werk wilt doen. Het voelt meteen als een warm bad en we hebben een uniek concept, waarbij we ook kijken naar gezondheid, waardoor we ons onderscheiden van de rest.
Mijn Verbanen hart gaat sneller kloppen als ik van een kandidaat terugkrijg dat ik daadwerkelijk een verschil heb gemaakt. Dit kan een nieuwe baan zijn die echt bij de kandidaat past, maar ook als een kandidaat meer zelfvertrouwen heeft gekregen in zijn of haar eigen kunnen. Het mooiste compliment wat ik ondanks kreeg was dat wij bij Verbanen echt luisteren naar onze kandidaten.”
,,Als je voor Verbanen kiest, kies je voor een geweldig team, waar iedereen van elkaar leert en voor elkaar openstaat. Je krijgt de kans om veel verschillende mensen in hun loopbaan te helpen in een groeiende organisatie. Samen met het team help jij mee om Verbanen nog mooier te maken!

Regio Rotterdam

Als Jobcoach Verbanen richt je je op het duurzaam herplaatsen van de werknemer in een baan die past. Je begeleidt de werknemer zeer actief in dit traject. Zelfstandig zal je je bezighouden met het begeleiden en bemiddelen van werknemers met of zonder arbeidsbeperking naar duurzaam passend werk.

Je voert gesprekken, schrijft trajectplannen en voortgangs- en evaluatierapportages, onderzoekt en intervenieert waar nodig. Je geeft advies over de haalbaarheid en slagingskans naar regulier werk, onderhoudt contacten met werknemer en werkgever.

Dit zeggen onze andere medewerkers over Verbanen

Sandra Meijer
Sandra Meijer
Servicemedewerker Verbanen
,,Mijn Verbanenhart gaat sneller kloppen van Verbanen!
Binnen Verbanen is iedereen gelijk en wordt ieders mening gewaardeerd en onderzocht. Beslissingen worden met elkaar genomen. Dit is iets wat mij enorm trots maakt omdat iedereen hierdoor ook zijn of haar eigen verantwoordelijkheid voelt en neemt. Binnen de gestelde kaders kan er veel en is eigenlijk alles bespreekbaar.
Daarbuiten is Verbanen echt een team met elkaar en voor elkaar. We zijn allemaal verschillend, komen allemaal vanuit een andere hoek maar zien daardoor elkaars sterke punten en benutten deze ook.
Ik ben trots dat ik deel uit maak van deze mooie club mensen die ieder in hun eigen functie echt een verschil willen maken voor onze kandidaten!

Aankomende vacatures

Binnenkort zullen wij vacatures publiceren voor nieuwe Verbanen locaties elders in het land. Hou daarom deze pagina regelmatig in de gaten. Wil je de vacatures voor zijn? Stuur dan een open sollicitatie naar: info@verbanen.nl