Ondernemers in protest

Verbanen - Ondernemers in protest

In het vierde kwartaal van 2020 is de omzet van de horeca ruim 52% gedaald. Dat bleek uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. Dat de lockdown hiervan de aangewezen aanstichter is, is een onmiskenbaar feit. Ondernemers dreigen om te vallen en zitten al bijna door hun reserves heen.

 

Ze zijn er klaar mee!

Kappers, masseuses en nagelstylisten mogen weer open, terwijl de horeca nog steeds dicht moet blijven. En dat frustreert de horecaondernemer enorm. Daarnaast zijn de steunmaatregelen niet toereikend en duurt het te lang voordat de steun wordt uitgekeerd.

Een actiegroep van 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roept daarom de horecaondernemers op om vandaag de terrassen te openen. Zij zijn van mening dat de lockdownregels onzinnig zijn voor de buitenruimtes waar de 1,5 meter prima kan worden gehandhaafd en er vanzelfsprekend voldoende ventilatie is.

Het gaat om een ludieke actie, waarbij terrassen open zijn maar er niet wordt geserveerd. Dit in verband met de hoge boete die de ondernemers riskeren. Op het internet verschenen vanochtend al foto’s van terrassen met bordjes als “sorry, deze tafel is gereserveerd door het demissionaire kabinet”.

De horeca- en de recreatiebranche hebben de hoogste prijs betaald voor de coronamaatregelen, die voor het gros van de tijd sinds de eerste lockdown niet normaal hebben kunnen ondernemen.

Sportscholen

Ook de sportscholen zijn het zat en hebben uit protest coronaproof-trainingen aangeboden afgelopen weekend. De sportschoolondernemers vinden het frustrerend dat men niet, op een veilige manier, een sportschool mag bezoeken. Hun doel van de protestheropening is om de noodzaak van sporten onder de aandacht te brengen.

Daarnaast vindt branchevereniging NL Actief dat sportscholen als essentiële sector bestempeld zou moeten worden. In beweging zijn is immers bevorderlijk voor het immuunsysteem, je mentale gesteldheid, je gewicht en (lagere) vetpercentage. Op dit moment zijn ruim 30 procent van de fitnessbeoefenaars afgehaakt.

Met de protestactie laten de sportscholen zien dat zij prima en veilig volgens de basisregels kunnen opereren. Eigenlijk zoals dat was vóór de hardere lockdown van december.

Steun jij de protestacties van de ondernemers?

Laden ... Laden ...