NL Leert Door nieuws
Werkloosheid neemt toe, maar er zijn kansen

 

Door de beperkende coronamaatregelen ziet het UWV een toenemende stijging in werkloosheid. Niet eerder sinds het aantrekken van de economie was er een enorme afname in het aantal openstaande vacatures sinds de crisis begon.

Toch zijn er nog volop kansen in beroepen waar werk in te vinden is. Veelal zijn dat beroepen waar voordat de crisis begon de vraag naar personeel al erg hoog was. Zo zijn veel omscholingstrajecten inmiddels als paddenstoelen uit de grond gesprongen van branches waarvan men verwacht meer capaciteit nodig te hebben of waar al voor de coronacrisis tekorten waren.

Loopbaan- en ontwikkeladvies zag het kabinet ook als mogelijkheid om mensen te steunen die de dupe dreigen te raken als gevolg van de coronamaatregelen. Zo is de NL Leert Door-regeling in het leven geroepen waarbij men tot € 700,-  subsidie kan (laten) aanvragen en mag besteden voor advies bij een loopbaancoach. In augustus 2020 bleek deze regeling een onverwacht succes: in een recordtijd van slechts drie weken was het plafond van 22.000 mensen bereikt! Vandaar dat de overheid per 1 december opnieuw subsidie beschikbaar stelt voor maar liefs 50.000 trajecten.

Bij Verbanen kunt u via de regeling in aanmerking komen voor ons NL Leert Door-traject. Daarvoor kunt u zich nu al hieronder aanmelden. Wacht dus niet te lang, want naar verwachting zal deze tweede subsidieronde weer een enorm succes zijn!

Verbanen NL Leert Door-traject

Gratis Loopbaanadvies
Update 1-12: aanmelden is niet meer mogelijk!

 

NL Leert Door regeling Verbanen

Binnen een recordtijd was het plafond van de vorige subsidieronde in augustus 2020 bereikt.
Mis daarom deze nieuwe kans niet en meld u vandaag nog aan!

 

Maakt u zich zorgen over uw loopbaan? Of ziet u kansen en wilt u die pakken? De overheid stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies via het programma NL leert Door.

NL Leert Door regeling Verbanen

Verbanen biedt u opnieuw de mogelijkheid om te onderzoeken wat u echt wilt, waar kansen liggen op de huidige arbeidsmarkt en welk werk het best bij uw talenten past!

Uw om- en bijscholing

Het ontwikkeladvies geeft richting voor om- en bijscholing. Denk aan een nieuwe opleiding of cursus.

Informatie over
NL Leert Door regeling

Kijk voor meer informatie op
de Rijksoverheid.

Uw persoonlijke ontwikkeladvies

Uw persoonlijke ontwikkeladvies geeft inzicht in uw sterke punten en mogelijkheden om aan de slag te gaan in een baan die past bij uw talenten en die ‘toekomstproof’ is.

Hoe ziet de regeling eruit?

Een coach van Verbanen onderzoekt in vier contactmomenten samen met u welke passende vervolgstap u kunt zetten om uw loopbaan een goed vervolg te kunnen geven.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een slimme onderzoeksmethodiek door middel van een gevalideerde arbeidsmarktscan. Dit geeft u een beeld van uw competenties, ontwikkelpunten en biedt zicht op passende alternatieve beroepsmogelijkheden. Ook wordt duidelijk welke bijbehorende opleidingen u kunt volgen om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en u krijgt toegang tot actuele vacatures.

Uitgebreide adviesrapportage

De uitkomsten staan in een uitgebreide rapportage met o.a.:

  • Een advies voor een vervolgstap

  • Een persoonsprofiel: persoonlijkheidsbeschrijving, potentiële kwaliteiten en ontwikkelpunten, ontwikkelvermogen, loopbaanmotieven en competenties

  • Een werkprofiel: werkvoorkeuren en werkactiviteiten

  • Uw functie in beeld: de vergelijking tussen uw persoonsprofiel en het beroepsprofiel, het niveau van uw competenties wordt vergeleken met het gemiddelde van uw beroep

  • Uw beroepsmogelijkheden: een overzicht van passende beroepen, het aantal openstaande vacatures en de ontwikkeling van de vraag van het beroep

Online ondersteuning

Als u de arbeidsmarktscan voltooid heeft, krijgt u gedurende de periode dat het traject loopt toegang tot ons online platform. Hier vindt u meer informatie en loopbaaninstrumenten om uzelf en uw vaardigheden beter te leren kennen en aan de slag te gaan met uw ontwikkeling. Ook heeft u toegang tot alle vacatures. Het platform biedt u ook de mogelijkheid om een persoonlijk online ePortfolio te maken die u met potentiële werkgevers kunt delen. Hiermee valt u extra op wanneer u solliciteert op uw droombaan!

NL Leert Door regeling Verbanen Matchcare LoopbaanVerkenner

Update 1-12: aanmelden is niet meer mogelijk!

Download de uitgebreide
informatiebrochure

Klik op de onderstaande afbeelding voor
Verbanen NL Leert Door

Verbanen NL Leert Door regeling