Voorkom een tweede lockdown: brandbrief VNO-NCW en MKB-Nederland

In een brief die vandaag werd gestuurd naar alle leden van VNO-NCW, MKB-Nederland, betrokken ministers en de besturen van gemeenten en provincies wordt opgeroepen er alles aan te doen om een tweede lockdown te voorkomen.

Verbanen Coronavirus tweede lockdown brandbrief maatregelen

Nu het aantal COVID besmettingen oploopt wordt in de brandbrief een klemmend beroep gedaan op iedereen in Nederland om de gedragsregels werkelijk in acht te nemen en elkaar daar ook op aan te spreken. Waar voor wordt gevreesd is dat een nieuwe lockdown desastreuse gevolgen zullen hebben op werkgevers, werknemers en de economie in zijn geheel.

Bedrijven dienen een belangrijke rol te nemen in het beïnvloeden van het gedrag, vooral omdat volgens de ondernemersorganisaties en het kabinet de aandacht op de maatregelen is verslapt.

VNO-NCW en MKB-Nederland verwacht van de overheid dat er haast wordt gemaakt met het beoordelen van sneltesten en andere testen om zodoende de samenleving open te kunnen houden.

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.