Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

Internationale dag van de jongerenvaardigheden

Het hebben van een goede opleiding is belangrijk om verder te komen in het leven. Je staat aan de start van je carrière en van het stichten van een gezin. Maar toch is dat niet voor iedere jongere weggelegd. Zelfs niet met een diploma op zak.

Jongeren die nu met een diploma de arbeidsmarkt betreden doen dat met een enorme lening. Hierdoor lopen zij ook het risico moeilijker een hypotheek te kunnen krijgen. En ook nu dat de coronacrisis veel arbeidsplaatsen heeft gekost, zijn het met name de jongeren die nu al naar een WW-uitkering moeten uitwijken omdat zij de afgelopen maanden hun baan verloren hebben.

De Internationale Dag voor de Jongerenvaardigheden is in het leven geroepen om stil te staan bij hoe belangrijk een praktische opleiding is voor jongeren om het in de grote weide wereld te redden. Ook wordt er gekeken naar mogelijke veranderingen aan het leenstelsel om hun landing in de arbeidsmarkt zoveel mogelijk comfortabel te kunnen maken. En wordt gekeken naar hoe het arbeidspotentieel van jongeren in andere landen optimaal kunnen worden benut.

Maar informatie over deze dag is te vinden op de website van de VN.