Door corona nog steeds zonder werk

Eén op de tien mkb’ers zit als gevolg door de opgelegde coronamaatregelen nog zonder werk. In het geval van de zzp’ers zijn dat er nog een kwart. Maar ook blijkt dat degenen die inmiddels weer aan het werk zijn nog steeds niet volledig op het oude niveau van voor de coronacrisis draaien. Het optimisme bij de ondernemers blijkt enigszins te groeien nu er meer maatregelen gefaseerd versoepeld worden. Geluiden van een aankomende tweede golf maakt dat men nog niet volledig het vertrouwen heeft teruggewonnen.

Verbanen door corona zonder werk

Het werkt nog voor geen anderhalve meter

Er blijft een groep ondernemers bestaan waarbij de anderhalvemeter-economie voor geen anderhalve meter werkzaam is. Ook niet nu steeds meer maatregelen worden versoepeld. Veel organisaties en zzp’ers blijken in de anderhalvemeter-economie zeer kwetsbaar te zijn. Een derde steunpakket lijkt nodig te zijn om bij de bijkomende financiële problemen hen het hoofd boven water te laten houden.

34% vreest dat het de komende tijd nog erg moeilijk zal zijn en ruim 18% vreest dat de crisis hen de das om zal gaan doen. Toch verwacht het grootste gedeelte van de ondernemers goed uit de crisis te kunnen komen. Uitzicht naar beëindiging van de anderhalve meter en het vinden van werkzame (reële en veilige) opties blijft onder veel organisaties en zzp’ers hoop op een normale situatie zoals het was voor de coronacrisis.

 

Lees ook:

Nieuwe steunmaatregel voor flexwerkers

Aantal mensen met betaald werk neemt verder af

OVAL lanceert detaplan voor omscholing coronawerklozen

Coronacrisis mondt uit in een enorme werkloosheidsgolf

Coronavirus: iets meer uit lockdown

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen Deel 2

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen

Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.