Nieuwe steunmaatregel voor flexwerkers

Flink wat flexwerkers zitten als gevolg van de opgelegde lockdown en coronamaatregelen al geruime zonder werk en inkomen. Het gaat om 1/3e van de flexwerkers die voor zover buiten alle eerdere steunmaatregelen vielen en geen recht hadden op WW en bijstand. Voor die groep is er nu – na lang wachten – een nieuwe steunmaatregel als reddingsboei uitgegooid: De TOFA, de Tijdelijke Overbrugging Flexibele Arbeidskrachten.

Verbanen Steunmaatregel Flexwerkers TOFA

Naast gewone flexwerkers is deze steunmaatregel er ook voor studenten en jongeren die hun (bij)baan kwijt zijn geraakt. Die studenten hebben het hard nodig, want studieschulden lopen hard op omdat er flink bij wordt geleend. Een dreigende economische crisis zullen hun startpositie op de woningmarkt erg moeilijk maken. Niet te vergeten hun startpositie op de arbeidsmarkt die alsmede verslechterd is door de economische gevolgen van de coronacrisis.

De eerste en de hardste klappen 

In tijden van economische crisis zijn het de flexwerkers die de eerste en de hardste klappen opvangen. Zo blijkt ook nu weer. Meerdere politieke partijen delen die mening en vinden dat er streng gekeken moet blijven worden naar de mensen die door toedoen van sociaal- economische besluiten tussen wal en schip dreigen te raken. Ook omdat zij nauwelijks kunnen terugvallen op sociale zekerheden.

 

Lees ook:

Aantal mensen met betaald werk neemt verder af

OVAL lanceert detaplan voor omscholing coronawerklozen

Coronacrisis mondt uit in een enorme werkloosheidsgolf

Coronavirus: iets meer uit lockdown

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen Deel 2

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen

Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.