OVAL lanceert deltaplan voor omscholing coronawerklozen

OVAL, de branchevereniging van organisaties die loopbaandiensten verlenen, lanceert het Deltaplan Werk voor werknemers die door de coronacrisis hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen. Om dit plan te kunnen bewerkstelligen zou 750 miljoen euro nodig zijn dat gebruikt kan worden om (om)scholing te stimuleren en om de (aankomende) stijgende werkloosheid in te perken.

Coronacriis zal uit monden in een enorme werkloosheidsgolf

Ook wil de OVAL met dit bedrag werkgelegenheid behouden en zorgen dat voor werklozen de overgang naar ander werk, waar capaciteit wordt gevraagd, zo makkelijk mogelijk gaat.
Het deltaplan van de OVAL schijnt naar eigen zeggen zeer concreet te zijn en op korte termijn te zijn in te voeren. OVAL vraagt de overheid hiervoor het budget van 750 miljoen euro beschikbaar te stellen.

 

Stijgende werkloosheid

Naar verwachting zal de werkloosheid dit jaar stijgen naar 4,6%. Er wordt flink gediscussieerd of er daadwerkelijk ‘een tweede golf’ komt. De golf die vrijwel zeker zal zijn is de enorme golf van werklozen van minimaal 700.000 werkloze mensen in 2021 (werkloosheidspercentage van 7,3%). Als we dan ook kijken naar het arbeidspotentieel – dat zijn de werklozen, mensen die meer uren willen of kunnen werken en mensen die de moed naar het vinden van een baan hebben opgegeven – spreken we over ruim 1,5 miljoen mensen die (meer) aan het werk willen of kunnen.

 

Lees ook:

Coronacrisis mondt uit in een enorme werkloosheidsgolf

Coronavirus: iets meer uit lockdown

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen Deel 2

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen

Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.