Verbanen en Arbo Unie
slaan handen ineen in coronatijd

Een nieuwe toekomst die past bij je talenten én je gezondheid: dat is wat Verbanen met zijn unieke aanpak nastreeft. Organisaties die door de coronacrisis in zwaar weer terechtkomen, kunnen deze aanpak nu tegen sterk gereduceerd tarief aanbieden aan medewerkers van wie ze afscheid moeten nemen.

“In onze outplacementtrajecten kijken we naar wat iemand wil, maar juist ook naar wat iemand kan en aankan”, zegt Paul Boon, manager Verbanen. “Onze focus op gezondheid is echt onderscheidend en onze aanpak leidt mede daardoor tot mooie, duurzame resultaten. Nu zijn we erin geslaagd om onze trajecten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, zo aan te passen dat we ze tegen een zeer concurrerend tarief kunnen aanbieden. Speciaal voor bedrijven die in financiële nood komen en tien of meer medewerkers via ons collectief outplacement nieuw perspectief willen bieden.”

Paul Boon Manager Verbanen Arbo Unie Collectief Outplacement

Goede zorg rondom slechtnieuwsgesprekken

Bijzonder aan dit aanbod dat Verbanen in de markt zet, is – naast de aantrekkelijke prijsstelling – dat Arbo Unie ook bijdraagt. Paul: “De arbeids- en organisatieadviseurs van Arbo Unie hebben als optioneel onderdeel van ons traject voor deze periode een workshop ontwikkeld voor werkgevers en leidinggevenden die een aantal moeilijke gesprekken voor de boeg hebben. Hoe voer je zo’n gesprek? Wat kan je nog voor je medewerkers doen? Hoe ga je om met je eigen emoties? Als werkgevers dat op prijs stellen, zorgen we bovendien dat er rondom die gesprekken een bedrijfsmaatschappelijk werker op locatie is om medewerkers op te vangen die slecht nieuws hebben gekregen. Ook om ze meteen een beetje op weg te helpen: wat kunnen ze verwachten de komende tijd? Wat zijn de financiële consequenties? Waar kunnen ze terecht?”

Additioneel kan Verbanen met de workshop werkgevers trainen en ondersteunen bij het voeren van aanzeggesprekken en het hanteren van de juiste toon en focus van de communicatie naar boventallige medewerkers. Daarnaast kunnen wij de eerste opvang voor aangezegde medewerkers organiseren.

 

Wilt u meer weten?

Bekijk voor meer informatie: www.verbanen.nl/collectief-outplacement

Verbanen Outplacement Intranet