Vakantiegeld is binnen, maar gaat voorlopig in de spaarpot

Corona heeft ook gevolgen voor de zomer en we vragen ons nog af of en wanneer we eens echt op reis naar binnen- of buitenland kunnen. Logischer wijs wordt er nu niet direct een reis geboekt of wordt de coronavoucher ingewisseld.

Ruim de helft van de werknemers geeft het vakantiegeld niet uit en houdt het voorlopig in de portemonnee. Dat meldde ING vorige week die aan 20.000 klanten vroeg hoe zij hun vakantiegeld dit jaar zullen besten.

Vakantiegeld en corona

Spaartegoed aanvullen

Een kwart van de mensen zijn nog wel van plan het vakantiegeld uit te geven voor een vakantie in het binnenland of later in het jaar. De vraag is of dat wel mogelijk is of praktisch gezien de maatregelen die ook de reis- en vliegbranche hebben getroffen. In 2019 wilde 40% het vakantiegeld nog uitgeven aan een vakantie.

Nog een kwart zegt het te willen uitbesteden aan andere dingen. Veelal wordt eigenlijk geroepen om het spaartegoed aan te vullen of het voorlopig het in de portemonnee te houden.

Niet direct in de economie

Gevolg is dat het vakantiegeld in aanzienlijk mindere mate direct in de economie terecht komt. De onzekerheid die in deze tijden heerst gaat samen met voorzichtige en weloverwogen uitgaven. En dat is alleen maar logisch.

 

Lees ook:

Versoepeling brengt vertrouwen, maar nog lang niet bij iedereen

Mag je werkgever je dwingen om vakantiedagen op te nemen?

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen Deel 2

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen

Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

1,5 meter-economie is mogelijk, maar niet makkelijk

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.