Versoepeling brengt vertrouwen, maar nog lang niet bij iedereen

Nu er wat coronamaatregelen worden versoepeld, komt ook het vertrouwen in de toekomst weer een beetje terug. In de laatste meting van MKB Servicedesk blijkt dat 7 op de 10 ondernemers verwachten de coronacrisis te overleven. Dat optimisme kunnen we gebruiken, zeker als we kijken naar de economische prognoses die ongunstig gestemd zijn. Bij zzp’ers is het vertrouwen echter anders. Daar denkt slechts 3 op 10 de crisis te boven te komen.

Coronacrisis versoepeling brengt vertrouwen

Ondernemers hebben aan het idee kunnen wennen, hebben de tijd gehad om goede plannen te maken, de overheid is gekomen met steunmaatregelen en sommige ondernemers zien kansen. Maar die steunmaatregelen zullen niet iedereen redden. Dat geldt voor een heleboel zzp’ers die nu zonder werk en inkomen zitten. Denk aan de zzp’ers in de reis- en evenementenbranche die door de coronamaatregelen nu zonder werk en inkomen zitten.

Het eerste steunpakket keek niet naar het inkomen van de eventuele partner van de zzp’er. In de nieuwe regeling wordt daar nu wel naar gekeken. Alleen wanneer blijkt dat het gezamenlijk inkomen onder € 1650,- valt, komt de zzp’ er met partner nog in aanmerking. Velen van hen zal voor een lastige keuze komen te staan: stoppen of omscholen.

 

Lees ook:

Mag je werkgever je dwingen om vakantiedagen op te nemen?

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen Deel 2

Coronacrisis: toenemende economische gevolgen

Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

1,5 meter-economie is mogelijk, maar niet makkelijk

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.