Covid: de deuren gaan weer een beetje open

Vanaf gisteren zijn er wat coronamaatregelen versoepelt. Zo kunnen we weer een afspraak maken om dat coronakapsel te laten knippen, spieren wat losser te maken bij masseurs en onze nagels weer mooi te maken bij de nagelstylist. Toch is ruim de helft van de inmiddels thuiswerkende Nederlander gewend geraakt aan het thuiswerken.

De deuren gaan weer open coronavirus

Prettig thuis (blijven) werken

Tot en met 1 september wordt geacht wie kan thuiswerken thuis blijft werken, zoals werd afgekondigd door Mark Rutte. Ruim 49% ziet dat na opheffing van de maatregelen wel zitten om dat (in afwisselende mate) te blijven doen. Het gebrek aan reistijd, de mogelijkheid om tijd naar eigen wens in te delen en een betere concentratie thuis wordt veelal prettig genoemd aan de huidige situatie

Dat geldt overigens niet voor iedereen. Mensen met kinderen thuis missen wel een stukje concentratievermogen thuis. Wellicht dat hun ervaring wordt aangepast nu de scholen ook weer open gaan.

We missen elkaar wel

Voorheen voelde de gemiddelde werknemer zich met minimaal 3 dagen op de werkplek zich onderdeel van een team. Alhoewel de techniek ervoor heeft gezorgd dat we kunnen video-vergaderen, wordt veelal het fysieke contact met collega’s gemist. Het praatje bij de koffieautomaat is er nu even niet bij. We zijn immers sociale dieren en een quarantaine van enkele maanden zal er zeker niet toe leiden dat het sociale, fysieke aspect van werk uit ons evolueert.

We zijn in korte tijd van buiten de box denken, naar binnen de box blijven gegaan. Bewegingsvrijheid is erg belangrijk voor ons. En vrij kunnen omgeven in andere omgevingen buitens huis speelt daarbij een grote rol. Heb jij je al eens afgevraagd hoevaak je de afgelopen tijd buiten een straal van 10 km van je huis bent geweest?

Lees ook:

Coronacrisis: sterke daling van nieuwe vacatures

Coronacrisis hakt heftig in op de arbeidsmarkt

1,5 meter-economie is mogelijk, maar niet makkelijk

Toch veel ontslagen ondanks NOW-regeling

(tijdelijk) Minder vraag naar nieuw personeel, maar zeker niet overal

Economische reddingsboei NOW

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.