Coronavirus: ook de banken gooien een economische reddingsboei uit

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) meldt vandaag ook met een steunmaatregel te komen die de kleinere Nederlandse ondernemingen wat extra lucht kunnen geven tijdens de coronacrisis.

Verbanen NOW 20 vanaf vandaag van start

Kleine ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro kunnen een half jaar uitstel krijgen van aflossing op hun leningen. De maatregel komt als extra aanvulling op het noodpakket dat afgelopen dinsdag werd aangekondigd door het kabinet. Het moet hen steun bieden in een periode waarbij het aantal consumenten terugloopt.

Het is mooi om te zien dat ondernemend Nederland op verschillende vlakken een steun in de rug krijgt om te kunnen voortbestaan.

Grote organisaties

De banken zijn nog in gesprek voor een constructie voor grotere organisaties met een financiering vanaf 2,5 miljoen euro.

Consumenten

Ook wordt er door de banken besproken welke oplossingen zij kunnen bieden aan consumenten die door wegvallende inkomsten momenteel minder financiële ruimte hebben om zaken zoals hypotheeklasten te kunnen bekostigen. De NVB adviseert mensen om hun bank te raadplegen voor een passende oplossing.

 

De dienstverlening van Verbanen heeft zich moeten aanpassen als gevolg van het coronavirus. Bekijk de uitgebreide info op de volgende pagina waar geregeld updates worden toegevoegd. Ook kunt u hier diverse infographics downloaden om u, uw organisatie en uw medewerkers te kunnen voorzien van belangrijke informatie.