Naast SLIM-regeling komt wellicht ook de STAP-regeling

Inmiddels is de SLIM-regeling voor ondernemers sinds begin deze week in volle gang. Daarnaast is het kabinet nu ook bezig met de ontwikkeling van een persoonlijk ontwikkelbudget voor particulieren.

Minister Koolmees en Mnister van Engelshoven hebben de conceptregeling voor het STAP-budget ter discussie richting de kamer gestuurd. Dit moet worden: de subsidieregeling leer- en ontwikkelbudget voor de stimulering van de arbeidsmarktpositie van natuurlijke personen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt.

In het concept staat beschreven dat zowel werkenden als niet-werkenden vanaf 1 januari 2022 zo’n STAP-budget ter waarde van maximaal € 1000,- per persoon mogen aanvragen. Het budget is in te zetten om bijvoorbeeld mbo-diploma te halen of een cursus te volgen. Naar verwachting moet het budget goed zijn om 200.000 aanvragen per jaar te dekken. De ontwikkelingen van STAP zullen we op de voet gaan volgen de komende tijd.

 

Unieke kans voor mkb’ers: het SLIM Verbanen pakket

Verbanen heeft het SLIM Verbanen pakket ontwikkeld. Tegen aanzienlijk lage kosten kunt u dit loopbaanpakket aanbieden aan uw medewerkers en krijgen zij inzicht in hoeverre het werk nog past bij hun gezondheid, wensen en talenten. En het geeft hen een advies op welke wijze zij hun loopbaan verder kunnen ontwikkelen. Onderdeel van SLIM Verbanen is de LoopbaanAPK, die onder andere het werkgeluk en werkplezier van je medewerkers meet. In dit traject kijken we letterlijk onder de motorkap van het werk en laten we weten of het ‘loopbaansverkeerslicht’ op groen, oranje of rood staat.

Klinkt een subsidieaanvraag als een hoop gedoe? Geen zorgen, ook Verbanen kunt u hierin begeleiden!

Meer weten over SLIM Klik hier

Verbanen is het re-integratie- en mobiliteitscentrum van Arbo Unie en mkbasics.nl. Wij geven medewerkers duurzaam loopbaanadvies en begeleiden hen in het kader van re-integratie 2e spoor of outplacement naar een baan die matcht met gezondheid en talenten.

mkb slim-subsidie aan te vragen van 2 tot 31 maart