9 miljoen werkenden op dat hele kleine stukje aarde

Een nieuw record is bereikt! Aan het eind van 2019 heeft het CBS een recordaantal werkenden in Nederland gemeten: 9 miljoen!

Sinds 2014 liep dat aantal onafgebroken op. Alleen tijdens het 2e en 3e kwartaal van 2019 nam de werkloosheid iets toe, doordat er meer mensen wilden werken en dus meetelden in de werkloosheidscijfers. Aan het eind van 2019 kwam er verandering en kregen mensen die de arbeidsmarkt opgingen vrijwel direct een baan. Een kleiner deel werd werkloos.

Het aantal mensen zonder betaalde baan maar die wel wilde werken, was het afgelopen jaar gedaald tot 302.000 mensen in december. Bij het UWV waren eind vorig jaar 223.000 mensen die een WW-uitkering hadden.

50-plus in de lift

Ook met de 50-plussers gaat het voorspoedig. Het aantal WW-uitkeringen was onder de doelgroep in 2019 met zo’n 20% gedaald ten opzichte van 2018. Doordat de arbeidsmarkt gunstig is, genieten 50-plussers daar ook van: die vinden nu veel makkelijker een baan dan de jaren daarvoor.

 

 

De vraag van de week: hoe werkgelukkig voel jij je nog? Of hoe ervaren jouw medewerkers werkgeluk?

Verbanen biedt diverse vormen van dienstverlening die meerdere antwoorden kunnen geven op deze vraag. En met deze antwoorden daadwerkelijk aan de slag gaat wanneer blijkt dat loopbaan en het ervaren van werkgeluk daar profijt van kunnen hebben. Hieronder een greep van onze dienstverlening.

Verbanen: voor een baan die matcht met gezondheid en talenten, maar zeker ook focust op het geluk en de kwaliteit van werk!

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van de loopbaan jouw medewerker op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van de functie van jouw medewerker kijken en vrijblijvend meten of zijn of haar huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van de loopbaan van jouw medewerker nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan zijn of haar werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat jouw medewerker duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt voor jouw medewerker om te Verbanen of komt jouw medewerker zelf tot deze conclusie, maar wat voor werk wilt hij of zij nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jouw medewerker zich op zijn of haar plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient inzicht te geven in de mogelijkheden van jouw medewerker. Verandering begint immers met inzicht!

Kunnen wij u helpen Verbanen?
Re-integratie 2e spoor of Outplacement

Bent u een werkgever en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever? Als integraal onderdeel van (bedrijfs)zorgverlener Arbo Unie, begeleiden wij mensen naar een baan die matcht met hun gezondheid en talenten. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen een passende oplossing is in hun loopbaan. Verbanen is er voor werknemers die door langdurig ziekte moeten uitwijken naar een andere werkgever, voor werknemers die om welke reden dan ook vastgelopen zijn of op termijn dreigen vast te lopen in hun werk en voor werknemers die zich willen oriënteren op passende mogelijkheden in hun loopbaan.

Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen in re-integratie 2e spoor en outplacement.

 

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.