We gaan erop vooruit in 2020 (deel 4) Maar de pensioenpremie gaat omhoog…

Deel 4 van deze reeks volt al snel op. Vandaag kwam in het nieuws dat de pensioenpremies die werkenden en werkgevers betalen, dit jaar verhoogd worden.

Vorig jaar pleitte Minister Koolmees juist voor wat meer ademruimte voor de pensioenfondsen en zouden de strenge regels pas een jaar later worden ingevoerd. Minder pensioenfondsen zouden volgens dit plan hoeven te korten op de uitkeringen dan als de regels wel van kracht waren gegaan. Een grote groep gepensioneerden zal hier niet blij mee zijn en alsnog een lager pensioen ontvangen.

Geen gehoor

Echter blijkt nu dat aan de oproep van Minister Koolmees bij ruim de helft van de bedrijfstakpensioenfondsen geen gehoor wordt gegeven. Die verhogen de premie of verlagen het pensioen waarvoor gespaard wordt. Het gaat hier om fondsen waar in totaal zo’n 600.000 werknemers zijn aangesloten. De grootste pensioenfondsen vallen hier niet onder, op de bouw en landbouw na.

De stijgingen in de premies zijn nogal fors. De bouw zal het dit jaar 10% zien stijgen, glastuinbouw en bloembollenteelt 13% en bedrijven die vallen onder het Zoetwarenpensioenfonds 12%.

De meeste pensioenfondsen die er slecht voor staan, kunnen het korten nog een jaar uitstellen. Of kiezen voor hogere premies. Gepensioneerden die onder deze fondsen vallen kunnen nog even ademhalen, maar de werkgevers en werknemers zullen dit al wel merken. Zij betalen immers de premie.

Lees terug:

We gaan erop vooruit deel 1, deel 2 en deel 3.

Nettolonen gaan omhoog in 2020

Wat doe jij dit jaar?

Zou je beter willen worden in je huidige vak of zou je eerst eens goed willen oriënteren wat jouw loopbaanmogelijkheden zijn? Het begint met inzicht en om hier inzicht in te verkrijgen biedt Verbanen diverse trajecten, waaronder het Loopbaanoriëntatietraject en de LoopbaanAPK.

Jouw loopbaan verkennen met de
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt om te Verbanen, maar wat voor werk wil je nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jij je op je plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient jou inzicht te geven in jouw mogelijkheden. Verandering begint immers met inzicht!

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van jouw loopbaan op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van jouw baan kijken en vrijblijvend meten of jouw huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van jouw loopbaan nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan jouw werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat je duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.