De werkloosheid is gelijk gebleven

De werkloosheid is in Nederland en binnen de andere landen van de EU sinds augustus vorig jaar niet verder afgenomen. Sinds de zomer van 2019 is in Nederland niet minder dan 3,5% werkloosheid gemeten door het CBS en is dat percentage vrijwel tot eind december gelijk gebleven.

Het laagste werkloosheidspercentage dat gemeten werd in Nederland sinds de economische crisis was in de periode van maart tot en met mei 2019. Toen stond het op 3,3%. Nederland staat met dit lage percentage in de top zes van landen met de laagste werkloosheid.

Andere landen

In Griekenland is de werkloosheid nog het hoogst met zo’n 16,8% gemeten aan het eind van 2019, gevolgd door Spanje (14,2%), Italië (9,7%) en Frankrijk (8,5%).
In de top zes van de landen waar de werkloosheid het laagst lag eind 2019 staan Nederland (3,5%), Hongarije (3,5%), Malta (3,4%), Polen (3,2%), Duitsland (3,1%) en Tsjechië (2,2%). Gemiddeld staat de werkloosheid in de hele EU op 6,3%.

Mannen en vrouwen

Ook viel er in Nederland een klein verschil in werkloosheid onder mannen en vrouwen op te merken. Gemiddeld waren er in 2019 meer mannen (3,43%) dan vrouwen (3,37%) werkloos.

Bekijk de volledige statistieken op Eurostat

Werkloosheid | Verbanen Nieuws

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Bent u een werkgever of HR-professional en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever. Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen.

 

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.