We gaan erop vooruit in 2020 (deel 2)

Werknemers hebben in 2019 meer loonsverhoging gekregen dan in de jaren daarvoor van het afgelopen decennium. De cao-lonen van vorig jaar zijn in Nederland met 2,5 procent gestegen, aldus de recente cijfers van het CBS. En voor 2020 schijnt er nog meer in het vat te zitten.

Sinds 2017 zitten de lonen in de lift die sindsdien vrijwel elk kwartaal opliepen. Ondanks de stijging in de lonen zijn de consumentenprijzen daarentegen de afgelopen vijf jaar sneller gestegen. In november 2019 lagen de consumentenprijzen 2,6 procent hoger dan een jaar eerder.

Nettolonen gaan omhoog in 2020

Wat doe jij dit jaar?

Zou je beter willen worden in je huidige vak of zou je eerst eens goed willen oriënteren wat jouw loopbaanmogelijkheden zijn? Het begint met inzicht en om hier inzicht in te verkrijgen biedt Verbanen diverse trajecten, waaronder het Loopbaanoriëntatietraject en de LoopbaanAPK.

Jouw loopbaan verkennen met de
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt om te Verbanen, maar wat voor werk wil je nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jij je op je plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient jou inzicht te geven in jouw mogelijkheden. Verandering begint immers met inzicht!

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van jouw loopbaan op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van jouw baan kijken en vrijblijvend meten of jouw huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van jouw loopbaan nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan jouw werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat je duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.