Week van de Werkstress

De ‘Week van de Werkstress’ is vandaag van start gegaan, waarin er aandacht wordt besteed aan zaken als burn-out, bore-out en andere vormen van werkstress.

In 2018 hadden we in Nederland bijna 1,3 werknemers met burn-out klachten. De kosten voor loondoorbetaling voor verzuim wegens werkstress blijken ook jaarlijks op te lopen. Kostte ons dat in 2015 nog zo’n 2 miljard euro, eind 2017 zijn deze kosten opgelopen tot bijna 3 miljard euro per jaar! Dit is terug te zien in de factsheet die het TNO in het kader van de Week van de Werkstress heeft gepubliceerd.

Hoe om te gaan met werkstress

Volgens Willem van Rhenen, Chief Health Officer van Arbo Unie, is de traditionele kijk op iemand belastbaarheid onvoldoende om het probleem op te lossen. Het gaat niet alleen om teveel werk en stressfactoren, maar ook om te weinig energiebronnen waarmee werknemers zich kunnen opladen en verweren.

In de onderstaande vlog maakt Willem van Rhenen duidelijk hoe hiermee om te gaan.

Week van de Werkstress wp

Kunnen wij u helpen Verbanen?
Re-integratie 2e of Outplacement

Bent u een werkgever en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever? Als integraal onderdeel van (bedrijfs)zorgverlener Arbo Unie, begeleiden wij mensen naar een baan die matcht met hun gezondheid en talenten. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen een passende oplossing is in hun loopbaan. Verbanen is er voor werknemers die door langdurig ziekte moeten uitwijken naar een andere werkgever, voor werknemers die om welke reden dan ook vastgelopen zijn of op termijn dreigen vast te lopen in hun werk en voor werknemers die zich willen oriënteren op passende mogelijkheden in hun loopbaan.

Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen in re-integratie 2e spoor en outplacement.

 

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van de loopbaan jouw medewerker op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van de functie van jouw medewerker kijken en vrijblijvend meten of zijn of haar huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van de loopbaan van jouw medewerker nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan zijn of haar werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat jouw medewerker duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt voor jouw medewerker om te Verbanen of komt jouw medewerker zelf tot deze conclusie, maar wat voor werk wilt hij of zij nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jouw medewerker zich op zijn of haar plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient inzicht te geven in de mogelijkheden van jouw medewerker. Verandering begint immers met inzicht!

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.