Begeleiding van 57-plusser in outplacement blijkt moeilijk te zijn volgens nieuw onderzoek

Volgens het Nationaal Outplacementonderzoek 2018, uitgevoerd door OVAL, wordt het steeds moeilijker om oudere werknemers succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Het geslaagde outplacementtrajecten voor 57-plussers daalde de afgelopen jaar naar 47% ten opzichte van 52% gemeten in 2016. Hiervoor analyseerde de brancheorganisatie ruim 3000 outplacementtrajecten.

OVAL roept werkgevers op meer aandacht te besteden aan de steeds ouder wordende beroepsbevolking: “De leeftijd van de beroepsbevolking stijgt, we werken steeds langer door. Juist daarom is het belangrijk dat ook oudere werknemers in staat worden gesteld hun werk te behouden of nieuw werk te vinden. Als werkgevers meer investeren om dat mogelijk te maken wordt werkloosheid voorkomen.”, aldus Directeur Petra van de Goorbergh van OVAL.

Geralateerde onderwerpen:


Succesvol ‘Verbaand’!

Begin dit jaar kwam er een nieuwe kandidaat bij ons in het Verbanen-traject. In de intake merkten we dat zij niet veel zelfvertrouwen had en tijdens de sessies met onze Jobcoach werd dat nog duidelijker. Ze was ervan overtuigd dat geen enkele werkgever nog op haar zat te wachten. Ze was tenslotte al bijna 60 jaar en ze kon niets anders dan docent op een basisschool zijn. Lees verder

Outplacement en 57-plusser

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Bent u enige tijd ziek uitgevallen of moet u om een andere reden binnen afzienbare tijd afscheid nemen van uw huidige functie. Verbanen begeleidt u naar een baan die matcht met uw gezondheid en talenten. Bekijk de werknemers-pagina voor meer informatie over het Verbanen-traject.

Bent u een werkgever of HR-professional en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever. Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen.

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.