Succesvol ‘Verbaand’!

Begin dit jaar kwam er een nieuwe kandidaat bij ons in het Verbanen-traject. In de intake merkten we dat zij niet veel zelfvertrouwen had en tijdens de sessies met onze Jobcoach werd dat nog duidelijker. Ze was ervan overtuigd dat geen enkele werkgever nog op haar zat te wachten. Ze was tenslotte al bijna 60 jaar en ze kon niets anders dan docent op een basisschool zijn. Haar lage zelfbeeld zorgde er tevens voor dat ze zichzelf naar beneden praatte: “Ze willen mij toch niet meer hebben.”

Van verloren hoop naar herwonnen moed

Tijdens de groepsworkshops van het begeleidingstraject pakte zij de adviezen in theorie goed op, maar hoe zij het een en ander in praktijk moest brengen wist ze eigenlijk niet. Daarnaast vroeg de kandidaat zich af welk werk zij zou kunnen en wat zij leuk zou vinden. Hier zijn we in de individuele sessiegesprekken gedurende de afgelopen maanden flink mee aan de slag gegaan. Door op een aantal punten meer aandacht te geven, ging ze steeds meer in zichzelf geloven en ging zij weer enthousiaster solliciteren.

Ze werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, en ja hoor: ze was aangenomen! Er was zelfs een tweede organisatie die ook in haar geïnteresseerd was. Onze jobcoach en de kandidaat hebben hier vreselijk om moeten lachen. Door weer positief over haar kansen te gaan denken en de adviezen van de jobcoach op te volgen, was er ineens een luxeprobleem ontstaan.

De tweede organisatie, een kinderdagverblijf, zag enorm veel kansen gezien alle ervaring en kennis die kandidaat in de functie te bieden had. Het mooie is ook nog dat deze werkgever bij de kandidaat in de buurt is en dat de onderdelen waarop zij in haar eerdere functie is uitgevallen, in dit werk niet haar verantwoordelijkheden zijn.

Een baan die matcht met haar gezondheid en talenten

De kandidaat heeft uiteindelijk voor de juiste match gekozen die past bij haar gezondheid, talenten en wensen. Ontzettend blij en met hernieuwd zelfvertrouwen zal ze volgende maand gaan starten bij dit kinderdagverblijf!

Jobcoaches Sandra en Bianca kregen van de kandidaat een prachtig geschenk als bedankje voor hun steun.

Succesvol Verbaand wp

Kunnen wij u helpen Verbanen?

Bent u enige tijd ziek uitgevallen of moet u om een andere reden binnen afzienbare tijd afscheid nemen van uw huidige functie. Verbanen begeleidt u naar een baan die matcht met uw gezondheid en talenten. Bekijk de werknemers-pagina voor meer informatie over het Verbanen-traject.

Bent u een werkgever of HR-professional en op zoek naar een passende oplossing voor uw medewerker die enige tijd ziek is of om een andere reden moet uitwijken naar een andere werkgever. Bekijk de werkgevers-pagina om erachter te komen wat Verbanen voor u en uw medewerkers kan betekenen.

Contact

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

    Wilt u s.v.p. het gevraagde icoontje hieronder selecteren.
    Dit doen wij om automatische spambots te kunnen weren.

    To spambots and advertisers: please do not use our contact form for spam or offers. Messages for these purposes will be ignored and misuse of our contact form will be reported to the authorities.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Door op de onderstaande knop te klikken, staat u toe dat een adviseur van Verbanen u vrijblijvend benadert.