Arbo Unie opent binnenkort een vierde vestiging van Verbanen. Het bedrijfsonderdeel dat begin 2018 in Rotterdam is gelanceerd en dit jaar is gestart in Eindhoven en Haarlem, richt zich op de begeleiding en herplaatsing van werknemers die vastgelopen zijn in hun huidige baan. Uniek en onderscheidend in de aanpak is de focus die Verbanen legt op gezondheid: “Verbanen kijkt niet alleen naar wat iemand wil, maar juist ook naar wat iemand kan qua talenten en gezondheid. Deze combinatie vormt een doeltreffende mix om een vastgelopen medewerker te reactiveren en duurzaam aan het werk te houden. We merken dat onze klanten en de kandidaten die we tot nu toe mochten Verbanen onze aanpak als verfrissend en uniek ervaren.” aldus Paul Boon, Manager Verbanen.

We werken steeds langer door. In fysiek of psychisch zware beroepen is dat niet voor iedereen even makkelijk. Wanneer er een risico bestaat dat mensen hun huidige functie niet kunnen volhouden, biedt Verbanen een alternatief voor het vinden van een andere baan, die optimaal aansluit bij de eigen gezondheid en de talenten. De beste manier om tot in lengte van jaren met plezier aan het werk te kunnen blijven. Verbanen is er vooral voor medewerkers die om wat voor reden dan ook niet meer op hun plek zitten in de huidige baan en voor de re-integratie begeleiding 2e spoor vanuit de Wet Verbetering Poortwachter.

Loopbaan en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door deze op een unieke manier te koppelen vermindert Verbanen het risico op bijvoorbeeld uitval door verzuim op korte termijn, maar ook op verminderde duurzame inzetbaarheid op lange termijn. Het geeft de vastgelopen werknemer weer zicht op inkomenszekerheid en grip op zijn of haar loopbaan met als doel om een leven lang optimaal te kunnen blijven werken.

De aanpak bij Verbanen is intensief en persoonlijk, met veel één-op-één sessies en inspirerende workshops die de kandidaten motiveren, reactiveren en klaarstomen voor een hernieuwde start op de arbeidsmarkt. Naast de verplichte eigen inspanning van de kandidaat, zoekt Verbanen actief mee in de zoektocht naar de nieuwe baan door ook zelf contact te leggen met interessante partijen. Die persoonlijke aandacht vinden de medewerkers van de organisatie ontzettend belangrijk: Verbanen is en zal altijd mensenwerk blijven!

Naast 2e spoor re-integratie verzorgt Verbanen ook outplacementtrajecten en biedt het bedrijfsonderdeel in het kader van arbeidsmobiliteit dienstverlening in de vorm van de trajecten Loopbaanoriëntatie en LoopbaanAPK. Verbanen Zwolle zal vanaf 1 oktober 2019 starten aan de Dokter van Deenweg 13c en zal hieruit de omliggende regio binnen Noordoost-Nederland bedienen vanuit de locaties van Arbo Unie/mkbasics.nl. Na Rotterdam, Eindhoven en Haarlem is dit de vierde locatie van waaruit Verbanen actief zal zijn.

Per 01-01-2020 zal Verbanen haar dienstverlening vanuit Utrecht aanbieden, waarmee dit nieuwe bedrijfsonderdeel van Arbo Unie dan landelijk dekkend actief zal zijn.

Meer weten?

Kijk verder op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Voor vragen kunt u mailen naar: info@verbanen.nl of bellen naar: (088) 2726 272

 

Verbanen opent haar vierde vestiging in Zwolle en biedt re-integratie 2e spoor-, outplacementtrajecten en loopbaancoaching aan.

Verbanen Zwolle Dokter van Deenweg 13c, 8025 BP Zwolle Tel: (088) 2726 272 |  info@verbanen.nl (Binnenkort is Verbanen Zwolle ook vindbaar via uw navigatie app)