Verbanen Eindhoven:
Op volle kracht vooruit!

Bij Verbanen Eindhoven kunt u terecht voor re-integratie 2e spoor, outplacement en loopbaanadvies. Vanuit Eindhoven bieden wij onze dienstverlening in heel Zuidoost Nederland aan en treft u Verbanen in Tilburg, Den Bosch, Nijmegen, Venlo, Geleen en Maastricht.

Team Verbanen Eindhoven: Verbanencoach Irene van Leeuwen en Jobcoach Danielle Assenberg

 

Hoe eerder u en uw werknemer signaleren dat zijn of haar functie op termijn wellicht niet meer passend is, hoe beter. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Het is volop in het nieuws: steeds meer mensen kampen met klachten als gevolg van een burn-out en vallen hierdoor langdurig uit of dreigen ongeschikt te worden voor de huidige baan. De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds verder opgeschoven waardoor we langer moeten doorwerken, wat het risico verhoogt dat mensen (met name in zwaardere mentale en fysieke functies) uiteindelijk uitvallen. Daarnaast ontwikkelt de technologie zich in een sneltreinvaart, waardoor u in de toekomst wellicht andere kwaliteiten nodig heeft om mee te kunnen draaien in uw organisatie.

 

Wat kunt u doen om te zorgen dat uw medewerkers op de lange termijn inzetbaar blijven, op een gezonde manier en met werkplezier?

Het belangrijkste is om duurzame inzetbaarheid bespreekbaar te maken onder uw medewerkers. Vaak voelen zij niet de vrijheid om open en eerlijk te bespreken dat ze twijfels hebben of hierover nadenken. Ze zijn ze bang dat dit directe consequenties voor hun baan heeft of denken dat er toch niets aan kan worden gedaan. Of wellicht staan uw medewerkers er zelfs niet eens bij stil en komen zij in de toekomst voor onaangename verassingen en uitdagingen te staan.

Een medewerker die te lang doorgaat in zijn huidige functie, die wellicht steeds minder past bij zijn gezondheid, kan op den duur ziek uitvallen met alle gevolgen van dien. Terwijl deze medewerker misschien heel goed had gepast in een andere of aangepaste functie binnen uw organisatie. Of u wordt verrast met de mededeling dat uw topmedewerker zijn baan opzegt voor een nieuwe uitdaging, terwijl er net een vergelijkbare kans binnen uw organisatie vrij is gekomen. Beide wilt u voorkomen (zowel uitval als ongewenste uitstroom), door in gesprek te gaan met uw medewerkers, zodat u tijdig kunt kijken wat u voor uw medewerker kunt doen.

 

Wat kan Verbanen doen om u hierin te ondersteunen?

Verbanen LoopbaanAPK: we kijken, in een kort traject, of de huidige functie van uw werknemer nog past bij zijn of haar huidige talenten en wensen, zonder directe consequenties. Hieruit volgt een advies voor uw medewerker, wat de perfecte start kan zijn voor u om met uw medewerker open in gesprek te gaan. De LoopbaanAPK van Verbanen kunt u als individueel traject inzetten voor uw medewerker of aanbieden aan meerdere medewerkers zoals een hele afdeling van uw organisatie.

Verbanen Loopbaanoriëntatie: we gaan samen, gedurende een traject van 3 maanden, met uw medewerker kijken hoe hij of zij op de lange termijn gezond en met plezier aan het werk kan blijven. In de huidige (aangepaste) functie, op een andere plek binnen uw organisatie of daarbuiten. Het traject geeft inzicht aan uw medewerker in zijn of haar talenten, wensen en toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarbij geven we ook advies over welke stappen uw medewerker moet zetten om zijn of haar loopbaan in de juiste richting voort te zetten.

En wat kan Verbanen voor u betekenen als uw medewerker wellicht niet meer in zijn of haar huidige functie past of zelfs al langdurig uitgevallen is?

Verbanen tweede spoor re-integratie, outplacement en haalbaarheidsonderzoek: wanneer uw medewerker om welke reden dan ook moet uitwijken naar een functie buiten uw huidige organisatie, bieden wij deze trajecten aan met een unieke invalshoek.

Wij kijken niet alleen naar kennis en vaardigheden, maar ook naar mentale en fysieke gezondheid. Dat is wat Verbanen uniek maakt in re-integratie en outplacement! Uw medewerker start bij Verbanen met een uitgebreide intakeprocedure en zal vervolgens de ‘One Day Experience’ ondergaan waarbij hij of zij op één dag gesprekken heeft met ons multidisciplinair team, bestaande uit een bedrijfsarts, arbeidsdeskundige en GZ psycholoog. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er gekeken naar de mogelijkheden van uw medewerker. Hieruit volgt een gezamenlijk plan van aanpak. De persoonlijke coach van Verbanen helpt uw medewerker inzicht te krijgen in zijn of haar talenten, wensen en toekomstmogelijkheden. Daarbij helpt Verbanen tijdens een intensief en persoonlijke begeleidingsprogramma uw medewerker bij het daadwerkelijk vinden van de perfecte match op gezondheid en talenten!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bekijk de uitgebreide informatie over de trajecten van Verbanen op onze website of bel met Irene van Leeuwen, Verbanencoach in Eindhoven op telefoonnummer 06 3770 8729.