Bij welke beroepen komen de recruiters jouw kant op? En in welke richting zou jij willen gaan?

Het is weer even wat afgekoeld. Niet alleen het weer buiten, maar ook de arbeidsmarkt. Het laatste kwartaal is het aantal werknemers dat benaderd wordt voor een nieuwe baan namelijk weer afgenomen.

Mensen die werk zoeken in de verkoop, de financiële sector en marketing mogen zelf weer de vacaturesites afstruinen om een baan te vinden. Alleen bij de ingenieurs en IT’ers komen de recruiters, vacatures en mooie aanbiedingen hun richting op.

Ook werden er afgelopen kwartaal minder vaste contracten gegeven dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Daarentegen zijn het aantal tijdelijke contracten weer toegenomen. De kans dat een tijdelijke contract wordt opgevolgd door een vast contract is nog steeds groot te noemen in deze gunstige economische tijden. (bron: AD)

Merk jij dat zelf ook in jouw sector? Wordt je nog steeds benaderd? Negeer je aanbiedingen of ben je er wel van gecharmeerd en ben je stiekem toch benieuwd of het gras elders groener is? Gaat jouw huidige baan nog wel in de richting volgens het pad die jij zou willen bewandelen? Om hier inzicht in te verkrijgen biedt Verbanen diverse trajecten, waaronder de Loopbaan APK en het Loopbaanoriëntatietraject.

Verbanen LoopbaanAPK: staat het verkeerslicht van jouw loopbaan op rood, oranje of groen?

De LoopbaanAPK is zoals het woord het eigenlijk zegt: Een kortdurend traject waarbij we onder de motorkap van jouw baan kijken en vrijblijvend meten of jouw huidige functie nog door de keuring komt. Oftewel, staat het verkeerslicht van jouw loopbaan nog steeds op groen of staat het op oranje of rood. Wellicht dat in de laatste twee lichten er iets aan jouw werk enigszins aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat je duurzaam en met werkplezier en de slag kan blijven. Of is het misschien tijd om te Verbanen?

Als werkgever kun je dit niet alleen voor een individu, maar ook bij meerdere personen in jouw organisatie uitzetten. Bijvoorbeeld op een afdeling om eens te peilen hoe het ervoor staat met zaken als commitment, samenwerking of werkplezier. Het geeft uw medewerker(s) namelijk inzicht om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. 

Jouw loopbaan verkennen met de
Verbanen Loopbaanoriëntatie

Wellicht weet je wel dat het eens tijd wordt om te Verbanen, maar wat voor werk wil je nou eigenlijk echt en welke randvoorwaarden zorgen ervoor dat jij je op je plaats voelt? Loopbaanoriëntatie is een kort durend traject dat antwoord geeft op de vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’. Het advies dat hieruit voortvloeit is vrijblijvend en dient jou inzicht te geven in jouw mogelijkheden. Verandering begint immers met inzicht!