Geef je LinkedIn profiel een make-over met deze 5 tips

Op veel plekken is de zomerperiode een rustige periode. Een goed moment om je LinkedIn profiel eens onder handen te nemen. Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Nieuwe profielfoto

Dit is hét moment voor een nieuwe profielfoto: je hebt een gezond kleurtje en het licht is goed. Je kan een foto laten maken bij een fotograaf, of een collega/vriend(in)/partner vragen je te helpen. Zorg dan voor:

  • Een goede camera
  • Een rustige achtergrond en goed (dag)licht
  • Representatieve kleding
  • Veel geduld, geef jezelf een tijdje om te wennen aan de camera en probeer verschillende hoeken/poses totdat je een ontspannen foto hebt!

2.  Maak je profiel compleet

Neem de tijd om alle onderdelen van je profiel in te vullen. Dat ziet er professioneel uit én helpt je om beter gevonden te worden.

3.  Schrijf een pakkende samenvatting

Besteed aandacht aan je samenvatting. Beschrijf daarin zo concreet mogelijk wat jouw toegevoegde waarde is voor een werkgever. Waar zorg jij voor? Voor welk ‘probleem’ ben jij de oplossing? Welke kennis, vaardigheden en eigenschappen zet jij in?

4.  Breid je netwerk uit

Als je elke dag een beetje tijd hebt, dan is dit een goed moment om je netwerk uit te breiden en nieuwe connecties te maken met mensen die je al een tijdje niet hebt gesproken, bijvoorbeeld oud-collega’s. Doe dat wel altijd met een persoonlijk bericht! Dat is wel zo netjes, en je hebt gelijk een contactmoment. Je kan bijvoorbeeld informeren hoe het met iemand gaat.

5.  Pas je url aan

Je kunt je url (het webadres van jouw LinkdIn profiel) aanpassen. Dat ziet er professioneel uit, én zorgt dat je makkelijker gevonden wordt. Hoe je dat doet, lees je hier.