Zomermijmeringen over jouw loopbaan  

Tijdens je vakantie wil je niet met je werk bezig zijn, en dat is heel gezond. Maar soms kan het wél een goed moment zijn om stil te staan bij de vraag of jij nog wel op je plek zit, of om te verkennen waar jij nu echt blij van wordt. Met deze twee mijmeroefeningen kun je daar op een leuke manier aandacht aan besteden.

  • Terugkijken

Kijk eens terug op je vakantie en beantwoord de volgende vragen: Waar besteed je (meer) aandacht aan? Waar laad je van op? Waarbij blijft je aandacht hangen? Waarover denk je na? Welke ideeën ontstaan spontaan? Hoe vul je jouw vakantiedagen graag in? Welke interessante gesprekken heb je met medereizigers of andere campinggasten? Welke klussen pak je spontaan op?

  • Analyseer: wat zeggen antwoorden op deze vragen over waar jouw interesse ligt en waar je energie van krijgt? Zit dit voldoende in je werk, is er ruimte om hieraan (weer) meer aandacht te besteden?

 

  • Dromen

Als je je dromen de vrije loop laat en je alles zou kunnen doen wat je wilde en geld ook niet echt een rol speelde, wat zou je dan doen? Benoem eens 5-10 ‘droomberoepen’ (die in het ‘echt’ niet eens per sé hoeven te bestaat!).

  • Analyseer: welke overeenkomsten zitten er in deze beroepen als het gaat om werkzaamheden die je doet, vaardigheden die je inzet, kennis die je gebruikt, waarden die een plek krijgen, mensen die je tegenkomt, de constructie waaronder je werkt etc. Is er ruimte om deze zaken (meer) terug te laten komen in je huidige werk, of is het tijd om te verbanen?

 

Misschien zit je helemaal op je plek, of kun je met kleine aanpassingen je werk (weer) beter laten aansluiten op waar jij blij van wordt. En misschien wil je doorpraten over een volgende stap in je loopbaan. Verbanen kan daarbij ondersteunen, lees hier meer over ons Loopbaanoriëntatietraject. Bel voor meer informatie (088) 2726 272 of stuur een mail naar: info@verbanen.nl.