De industrie wil jou!

Als er ergens een kans is om in te Verbanen, is het wel in de industrie. Doordat de economie de laatste jaren is aangetrokken en er meer werk is ontstaan, staan er momenteel zo’n 85.000 vacatures open! Klaar voor een ieder die zich aanbiedt en vakbekwaam is. Maar hoe zit het met de technologische ontwikkelingen? Worden wij mensen in deze sector niet langzaamaan vervangen door meer machines en de toenemende ontwikkeling op het gebied van robotisering?

Skynet zal ons niet overnemen

Daar waar eerst de angst heerste dat de mens vervangen zou worden door Terminator-achtige robots, ontstaan juist de banen die vragen om technici die deze robots kunnen programmeren. Ook de ontwikkeling op het gebied van A.I. zal vragen om mensen die hier deskundig in zijn. Daarnaast stelt het UWV dat er nog steeds een grote vraag is naar assemblagetechnici, machinemonteurs en lassers. Ook schreeuwt de industrie om projectleiders, ontwerpers van automatisering en ander vormen van Research & Development personeel.

Maar om het huidige personeel niet achter te laten blijven met de technische ontwikkelingen is scholing blijvend belangrijk en zal de branche meer moeten investeren om ook werklieden van de toekomst aan te trekken. Daarnaast zijn er de mogelijkheden om mensen uit andere branches vak-geschikt te maken. Want ook uit onverwachte sectoren zijn mensen wellicht geïnteresseerd om te Verbanen naar de industrie. De industrie dient zich dus blijvend aantrekkelijk én vooral (vakgericht) duurzaam te presenteren, wil het al die vacatures op termijn kunnen vullen.

Bent u benieuwd wat Verbanen voor u als werkgever en uw medewerkers kan betekenen? Of bent u benieuwd in welke richting uw loopbaan zich zou moeten bewegen?  We komen graag met u in contact om geheel vrijblijvend de mogelijkheden van Verbanen met u te bespreken. Bel voor meer informatie: (088) 2726 272 of stuur een mail naar: info@verbanen.nl