Bouwvak 2019

Met de komst van de zomervakantie staat ook de bouwvak voor de deur, ook wel bekend als de bouwvakvakantie. Tijdens het hoogseizoen zullen de meeste (bouw)bedrijven gesloten zijn gedurende een periode van drie achtereenvolgende weken.

De bouwvak is niet centraal vastgesteld en er bestaat geen officieel verplichte periode meer van gesloten bouwbedrijven. Wel is er een advies gesteld door diverse brancheverenigingen voor de regio’s noord, midden en zuid.

Tegenstanders

Niet iedereen is voorstander van de gestelde adviezen of überhaupt een periode waarbij een bedrijf drie weken dicht is. Zo vinden werknemersverenigingen dat men zelf in staat moet en kan zijn om te bepalen wanneer vakantie wordt opgenomen.

Daarnaast zijn er projecten die gewoonweg door moeten gaan of kunnen er calamiteiten optreden waarop gereageerd moet worden. Voor een aantal bedrijven die dan toch richting de bouwvak werken, breekt er in de laatste weken de zogenaamde bouwstress op: veel en harder werken om deadlines te kunnen halen. En na de periode van vakantie breekt het zogenaamde stormseizoen aan, waarbij er veel nieuwe aanvragen binnenkomen en stilgelegde projecten van voor de bouwvak worden opgepakt.

Wanneer in welke regio?

De adviezen van de regio’s voor de bouwvak zijn dit jaar als volgt:

  • Regio noord: van 29 juli t/m 16 augustus
  • Regio midden: van 5 augustus t/m 23 augustus
  • Regio zuid: van 22 juli t/m 9 augustus

Bent u benieuwd wat Verbanen voor u als werkgever en uw medewerkers kan betekenen? Of bent u benieuwd in welke richting uw loopbaan zich zou moeten bewegen?  We komen graag met u in contact om geheel vrijblijvend de mogelijkheden van Verbanen met u te bespreken. Bel voor meer informatie: (088) 2726 272 of stuur een mail naar: info@verbanen.nl