Op latere leeftijd solliciteren: 7 redenen waarom jij je niet uit zomaar uit het veld laat slaan

Nu de VUT tot de verleden tijd behoort en we steeds tot latere leeftijd moeten doorwerken, hebben we in ons land vaker te maken met ouderen die weer moeten of willen solliciteren.

Geeft jouw leeftijd een reden om onzeker over jezelf te zijn? Nergens voor nodig, want er zijn tal van voordelen voor werkgevers om juist jou aan te nemen:

 

  • Je neemt ontzettend veel kennis en ervaring mee ten opzichte van jongere werknemers. Je weet daardoor hoe je in bepaalde situaties moet reageren en handelen. Zowel op theoretisch vlak als op praktisch vlak.
  • Je zal meer successtories meebrengen op een gesprek dan geen ander. Positieve situaties die zich jaren geleden hebben afgespeeld en waar je nog steeds lovend over kunt spreken, schetsen een beeld van een rijk arbeidsverleden waar wellicht onverwachte, doch mooie keuzes en resultaten uit voort zijn gekomen. En jij vindt immers dat er nog genoeg ruimte is om meer successen aan jouw loopbaan toe te voegen.
  • Je weet waar je voor staat! Toon dat daarom vooral tijdens je gesprekken. Werkgevers hebben een zwak voor mensen die inspireren en sterk in hun schoenen staan.
  • Je biedt stabiliteit. In een tijd waar werkgevers in alle macht proberen hun huidige werknemers te behouden terwijl jongere werknemers op avontuur willen gaan om te zien of elders groener gras groeit, ben jij de werknemer die niet zo snel zal willen veranderen van baan.
  • Het internet is niet wereldvreemd voor jou. Jouw LinkedIn pagina toont aan dat je bij bent met de tijd en dat je jezelf ook online weet te profileren. Je beseft je heel goed dat werkgevers zich op dit platform bevinden. Jij kan immers makkelijk oude collega’s terugvinden en hen zonder enige aarzeling vragen om een aanbeveling. En als je daar toch hulp bij nodig hebt, is er vast wel een iemand in jouw omgeving (oud of jong) die je met alle liefde kan helpen.
  • Je laat je leeftijd niet een obstakel zijn, maar juist jouw levenskracht. Je weet dat jouw positieve en vitale instelling doorstraalt naar anderen.
  • Tot slot laat je je door een afwijzing niet zomaar uit het veld slaan. Juist bij een afwijzing denk jij “Mooi, dat geeft ruimte om iets op mijn pad te vinden dat nog beter past met hoe ik nu in het leven sta.” Want ook jij gaat voor een baan die match met jouw gezondheid en talenten!