Appverbod geldt ook voor fietsend, werkend Nederland

25% van werkend Nederland gaat met de fiets naar werk. Vanaf aanstaande maandag moeten deze en andere fietsers extra opletten met het gebruik van hun mobiele telefoon. Het appverbod gaat namelijk in en overtreders riskeren daarmee een flinke boete als zij betrapt worden: € 95,-

Appen, bellen of zelfs de telefoon vasthouden op de fiets wordt verboden. Wil je toch onderweg de telefoon gebruiken mag dat alleen als je stilstaat en je medeweggebruikers de ruimte geeft om door te kunnen rijden. En gebruik maken van je navigatie-app mag alleen door de telefoon in een houder te houden.

Wat de pakkans is en hoe er in welke mate wordt gehandhaafd door de autoriteiten is nog de vraag. Want vaak genoeg zien we rijdend (werkend) Nederland nog zonder carkit achter het stuur. In beide gevallen is in ieder geval zeker: wie zijn aandacht niet volledig op de weg heeft, vormt een gevaar voor zichzelf en anderen. Wordt je dan toch gepakt, is het terecht dat je op de blaren mag zitten.

Op de fiets of in de auto, dat appje van je collega kan best wachten tot je op de werkvloer bent!